Bi bitmediniz ya!

Bi bitmediniz ya!

29.05.2023 13:58:09

Tarım arazisi üzerine konteyner, kaçak ev, villa derken kanun tanımazlar fabrika inşaatına kadar cüretlerini taşıdı. Neyse ki kaçakçıların sınır tanımayan cüretiyle boy ölçüşebilen tarım arazileri ve yasal düzeni koruma kararlılığında bir yerel iktidarımız var.

Silivri Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu kez fabrikayı  henüz temel aşamasındayken yıktılar.
Gazitepe Mahallesinde kaçak ve ruhsatsız olarak yapımına başlanan fabrika temelinin yıkım işlemi Silivri Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'nın aldığı güvenlik önlemleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.

Ekipler 2 880 m2'lik temelin yıkımını gerçekleştirirken, konteynerlerden, kaçak evler ve villalar konusundaki kanun bilmezlik cüretinin fabrika boyutu “Bi bitmeniz…” isyanını doğurdu.
Mücadele kararlılığı, imar aflarının tekrardan gündeme gelmeyeceği söylemleri tarım arazileri üzerinde kaçak yapı hayali kuranların dizginlenmesini mümkün kılmıyor. Tek çare kaçakla mücadele kararlılığı o da yerel iktidarda ziyadesiyle bulunuyor.
Tarım arazisi üzerine yaptığı kaçak havuzlu villası yıkılır yıkılmaz yerine yenisini inşa etmeye kalkan kaçak sevdalısı gibi, fabrikasını tarım arazisi üzerine yapmaya kalkanlar da Silivri Belediyesi'nin kaçak mücadele kararlılığı ile tanışmak, kaynaşmak zorunluluğunu tecrübe ediyor.
Kaçak yapı ile mücadele ve bu kapsamda tarım arazilerini korumasına karşı çıkanları vicdan ve ahlaka davet eden Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın çağrısı dileriz ki yerini bu örnekler karşısında iyice yerini bulur.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP