Belediyeden YKS’de dereceye girenlere yurtdışında eğitim fırsatı

Belediyeden YKS’de dereceye girenlere yurtdışında eğitim fırsatı

3.02.2020 14:01:47

Silivri Belediyesi öğrencileri eğitim alanında teşvik ve başarılı olanları ödüllendirmek adına yurt dışında eğitim imkanını değerlendiriyor.

Silivri Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumunda, “İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2020 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi” konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Meclise bilgi veren Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Biz çocukları, gençliği, donanımlı bir şekilde yetiştirmeyi arzuluyoruz. Yeni neslin Avrupa ile boy ölçüşebilmesi için kendisini yetiştirmesi ve iyi eğitim alması gerekiyor. Bu anlamda da ilk 10'da giren öğrencilerimize bir hafta ya da 10 gün süreyle İngiltere'nin Londra şehrinde bir dil okulu ile irtibat kurarak yabancı dil eğitimi aldırmak istiyoruz. Hem çocuklarımızı teşvik etmek hem de motive etmek için, onları adına böyle bir şey düşündük.

Önümüzdeki günlerde de yine lise dengi okullarda LGS'de dereceye giren öğrencilerimize de yurt dışı olmasa da çeşitli motive edici ödüllendirmelerini de görüşürüz” dedi.

Konu oybirliğiyle Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Haber Merkezi

YORUM YAP