Belde isimleri mahallelerde yaşayacak

Belde isimleri mahallelerde yaşayacak

22.05.2021 11:17:02

Silivri Belediye Meclisi'nin Cuma günkü oturumunda 7. gündem maddesinde yer alan “6360 sayılı Kanun ile İlçemize bağlanan Değirmenköy, Çanta ve Kavaklı Belediyelerinin mahalle isim değişiklikleri ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporu” karara bağlandı.

Komisyon raporunu okuyan Mustafa Çolakoğlu bazı mahallelerde yaşanan isim karışıklığı sorununun önüne geçmek için gerçekleştirilen talebe göre; Balaban Mahallesi ismi Çanta Balaban Mahallesi, Sancaktepe Mahallesi'nin ismi Çanta Sancaktepe Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi'nin ismi Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi, İsmetpaşa Mahallesi'nin ismi Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi, Kavaklı Mahallesi'nin ismi Kavaklı İstiklal Mahallesi, Hürriyet Mahallesi'nin ismi Kavaklı Hürriyet Mahallesi olarak değiştirilmesini oybirliği ile uygun bulduklarını ifade etti.

Gündem maddesi oybirliği ile karara bağlandı.

HASAN GEYİKTEPE İSMİ KAVAKLI'DA YAŞATILACAK

Çolakoğlu'nun önerisi ile merhum Kavaklı Kurucu Belediye Başkanı Hasan Geyiktepe isminin de bölgede değerlendirilmesi oturumda ele alınırken Başkan Volkan Yılmaz'ın teklifi ise sokak yerine burada yapılacak bir tesiste ölümsüzleştirilmesinin ilerleyen zamanlarda değerlendirilmesi oldu. İlerleyen oturumlarda kararlaştırılmak konu üzerinde fikir birliğine varıldı.

YORUM YAP