“Başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz”

“Başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz”

9.05.2024 09:23:56

Eğitim Bir Sen Silivri Temsilciliği, eğitim çalışanlarına yönelik saldırılara karşı eylem planlarını açıkladı ve yetkilileri göreve çağırdı.

Eğitim Bir Sen Silivri Temsilcisi Erdal Karabacak, şiddete karşı eylem takvimlerini paylaştı. Karabacak, yaptığı açıklamasında şu sözlerine yer verdi. “Eğitim çalışanlarına yönelen ve ölümle sonuçlanan saldırılar tahammül edilmez bir noktaya gelmiştir.
Son olarak İstanbul'da özel bir Eğitim Kurumunda görevi başındaki Okul Müdürü İbrahim Oktugan Okuldan uzaklaştırma cezası verilen öğrenci tarafından silahla öldürüldü.
“BAŞTA TBMM OLMAK ÜZERE HERKESİ GÖREVE ÇAĞRIYORUZ”
Eğitim-Bir-Sen olarak bu ağır can yakan ve can alan sorunumuzu 3. sayfa haberi ve reyting malzemesi olmaktan çıkarmak için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, failleri caydırıp cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere kararlılığımızı yineliyor, eylem takvimimizi yayınlıyoruz.”
EYLEM PLANI
Eğitim Bir Sen Sendikası, 9 Mayıs 2024 Perşembe günü TBMM Çankaya kapısı önünde Basın açıklamasında bulunacak, 10 Mayıs Cuma günü bir günlük iş bırakma eylemi ve Türkiye Geneli Basın Açıklamasında bulunacak, 10-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında imza kampanyası düzenleyecek.
Renginar SALİ

YORUM YAP