Engin Akın

Baskıyı kabul edersen golü de yersin

Buca maçının en kısa özeti 5 dakika önde basınca gol bulunuyor, 85 dakikada oyunu kendi sahanda kabul edersen de kalende gol kaçınılmaz oluyor.

 

Çok kısa ve öz oldu maç özeti. Bir de dikkatimi çeken ve yazmadan da geçemeyeceğim konudur ki atlanmamalı. Teknik patron Sertan Güriz, golü bulduktan sonra geriye çekilen takımını bir türlü öne alamadı. 85 dakika boyunca önde basın, öne çıkın, orta sahaya sürekli bağırdı durdu. Bunca bağırmaya karşı dinleyen olmadı.

 

Sertan hoca yırtındı durdu takımı önde basmadı. Sonuç 1-1 oldu. Daha da farklı olabilir miydi? Tabii ki olabilirdi.

 

Sertan hoca ile birlikte takımın defansı da çıldırdı, bunaldı. Buca kalesinden çıkan her top Silivri defansına kadar engelsiz gelebiliyordu. Bana göre Buca maçının yıldızları defans oyuncularıdır. Oğuz futbol hayatı boyunca bu kadar baskı görmemiştir, Bülent ve Mehmet bu kadar hava topuna çıkmamışlardır. Elmalı ise belki de hiç bu kadar kendi sahasına çakılı kalmamıştır. Burak Kapan belki de hiç bu kadar rakip oyuncu ile aynı ceza alanı içinde vakit geçirmemiştir.

 

Buca maçında orta saha direncini kaybetti Silivrispor. Orta saha direnci kaybolunca da kalende gol görmek kaçınılmaz olur.

 

Orta sahadaki eksiklik, topu ileriye taşıyamama bunların hepsi Silivrispor'un kronik hastalığı. Topa önde basıp ileride tutabilse Silivri takımı ikinci golünü bulabilirdi.

 

Şimdi hakkını verelim Buca takımı iyi takım ve iyi yüklendiler aradıkları ve istedikleri golü buldular.

 

Bunca baskıya karşı hangi takım olursa olsun kalesinde kesinlikle golü görürdü. Nitekim de öyle oldu Allah'tan gol 80.dakikada geldi de ikinci gol için zaman kalmadı.

 

Maç bitti şimdi keşke şu oynasaydı, bunu değiştirseydik demenin anlamı da yok. Son düdük çaldı ve puanlar eşit dağıtıldı.

 

Kale arkasında maçı takip ederken Sertan hocanın ve defansın çıkın ve önde basın bağırmalarını unutamam. Ve dileğim odur ki ligin ikinci yarısında aynı şekilde bağırmazlar da rahat maç izleriz.

 

Buca maçını da geride bıraktık şimdi kaldı bize son Çankaya maçı ve ilk yarı böylelikle tamamlanacak. Artık tüm dikkatler ligin ikinci yarısına çevrilecek.

 

Tüm takımlar eksik gördükleri bölgelere transferler yapacak, takviyeler ile birlikte tüm eksiklikler giderilecek ve ikinci yarıya başlayacaklar.

 

Silivrispor devre arası için şimdilik Erçağ Evirgen ile imza yaptı. Yeterli mi? Bu yeterlilik sorusu hedefin ile alakalıdır.

 

Sıcak paran varsa şayet hedefini de çok kolay belirleyebilirsin. Antalya kampı, yeni transferler ve iç ödemelerle birlikte Silivrispor'un kasasına çok acil şekilde para bulması lazım. En az 500 binlik bir ikinci yarı başlayacak ama elde yok avuçta yok.

 

Şimdilik oynanan maçlar için oyuncuların prim alacağı yok.

Belki prim alacakları yok ama neredeyse tüm kadronun maç başları ve bazı oyuncuların peşinatları ödenmeyi bekliyor.

 

Sizin anlayacağınız sıkıntı büyük. Asıl ödemeler ligin ikinci yarısında başlayacak. Bize kaostan evvel para lazım. Kasada para olduktan sonra istendiği kadar kaos olsun kolaylıkla aşılır. Ama öncelik kamp dönemi ve yapılması planlanan ödemeler için para lazım.

YORUM YAP