Başkan Yılmaz: Köylerimiz Silivri’ye değer katıyor

Başkan Yılmaz: Köylerimiz Silivri’ye değer katıyor

31.03.2023 10:46:45

Danamandıra Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında köylerin öneminden bahseden Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri'ye potansiyel olarak en çok değer katan köyleri var” dedi.5_76

Silivri İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Bakanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen, Ramazan ayı dolayısıyla kurulan iftar sofrasında geçtiğmiz gün Danamandıra Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
YILMAZ: RAMAZAN AYI, HAYIR AYI
Danamandıra Mahalle sakinlerine seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, şu sözlerine yer verdi: “Bu akşam Silivri'mizin en uzak köylerinden bir tanesi olan Danamandıra'da Kaymakam'ımınız ile kurduğumuz gönül sofralarında sizlerle bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.
Ramazan Ayı, dayanışma, paylaşma ve her şeyden önce infak yani hayır ayı. Tabi ki oruç tutulacak, namaz kılınacak ancak ben her yerde ifade ediyorum, Cenab-ı Allah'ın bu ay ile ilgili bizlere en önemli mesajı, sırtı pek olanın, tokun, açın halinden anlaması ve kendini onun yerine koyarak ona yardım elini uzatması. Hz. Peygamber'imizin bir sözü var ki ‘'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir''. Çok önemli bir söz. Bu yüzden biz bu ay içerisinde darda, zorda kalana, onları incitmeden, kırmadan yardım etmeliyiz. Yine Peygamber'imizin bir hadisinde ‘'Ramazan Ayı'nda cehennem azabından kurtulmak isterseniz yarım hurmada olsa fakir ile paylaşınız. Yarım hurma da bulamıyorsanız, güzel yüzünüzü, tatlı dilinizi fakirler ile paylaşınız'' diyor.4_100
“SİLİVRİ'NİN, SİZİN ELİNİZİ, GÖNLÜNÜZÜ ORADAN HİÇ EKSİK ETMEDİK”
Ben bu Ramazan Ayı'nı biraz buruk ve hüzünlü yaşadığımızın da altını çizmek istiyorum. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde elli binin üzerinde can kaybımız var. Yaraların sarılması, oradaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması çok önemli. Silivri Belediyesi olarak Silivri Kaymakamlığı ile deprem bölgesinde ilk günden bugüne kadar, Silivri'nin, sizin elinizi, gönlünüzü oradan hiç eksik etmedik. Çok ciddi yardımlara imza attık. Hali hazırda Defne, Belen ve Kumlu'da 300 çadırlık 3 tane çadır köyümüz var.7_12
“75 KONTEYNERLİ BİR KENTİ ANTAKYA'DA KURACAĞIZ”
15 Nisan'da da Allah kısmet eder ise 75 konteynırli bir kenti de Antakya'mızda kuracağız. Oradaki vatandaşlarımıza da sizlerin yardım elini uzatmış olacağız. Ben bu yardımlaşma ayı içerisinde Silivri'de yaşayan vatandaşlarımıza çok ama çok teşekkür etmek istiyorum. Yardım kampanyasının ilk gününden son gününe kadar hiç eksiksiz yardımlarınızı eksik etmediniz.
“SİLİVRİ'YE POTANSİYEL OLARAK EN ÇOK DEĞER KATAN KÖYLERİ VAR”
Her zaman ifade ediyorum ki Silivri Merkez'den, Çarşı'dan ibaret değil. Silivri'ye potansiyel olarak en çok değer katan Danamandıra'sı, Sayalar'ı var. Yani köyleri var! Kaymakam'ımız ile Silivri'nin en uzak köylerinden birinde, sizler ile iftar açmaktan çok mutluyum. Biz Silivri'yi bütün görüp, Danamandıra'ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile ben Danamandıra'daki hemşerilerimi bir kez daha saygı, sevgi ve muhabbet ile selamlıyor, her birinizi Cenab-ı Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun!”
TOĞAN: HER FIRSATTA SİZLERLE OLMAYA, GÖNÜL BLİRLİĞİ ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Az önce Belediye Başkanı'mızın da ifade ettiği gibi, gerçekten Silivri, sahilden ibaret değil. Danamandıra da, Sayalar da, Çayırdere de Silivri. Biz her fırsatta buralarda olmaya, törenlerimizi, Belediye'mizin geleneksel haline getirdiği iftarlarımızı buralarda yapmaya çalışıyoruz. Sizler ile gönül birliği elde etmeye, birlikte olmaya, yüzünüzü görmeye, böyle bir güzelliği paylaşmaya geldik.338020368_1413841472762993_1326049618263722678_n
“RAMAZAN AYI BİZİM İÇİN BİR FIRSAT”
Dostlukların ön plana çıktığı, küslüklerin unutulduğu, birlik ve beraberlik duygularının zirveye çıktığı bir aydayız. Ancak ülkemizin maalesef yaşadığı büyük deprem felaketini hepiniz biliyorsunuz. Binlerce insanımızın çadırkentlerde, konteynırlarda kalmak zorunda kaldığı bir dönemden geçiyoruz. Hem onların halini anlayalım, hatırlarını soralım, onların acılarını, zorluklarını hissedelim. Bu anlamda da bu ay bunlar için bir fırsat.
“ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN”
Başkan'ımızın da ifade ettiği gibi onları Silivri olarak yalnız bırakmadık. Sizlerden de Allah razı olsun, ilk günden itibaren yakacak odunları dahil hiç eksik etmediniz. Buradan da kamyon gönderdik. Emeği geçenlere, az çok demeden veren herkese Allah razı olsun. Allah birinizi bin etsin.
“SİZLERİN KATKILARIYLA YARDIMLARA DEVAM EDECEĞİZ”
Şu ana kadar gönderdiğimiz tır sayısı 170'i buldu. Elimizden geldiğince, sizlerin katkıları ile bunlara devam edeceğiz. Bu süreklilik arz eden bir şey.
“ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”
Ramazan'ımız mübarek olsun. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin, birliğimiz ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah bizlere bir daha böyle acılar göstermesin. İnşallah hep beraber daha çok güleceğimiz, sevineceğimiz günleri yaşarız. Sizleri Allah'a emanet ediyorum. Hayırlı iftarlar, iyi akşamlar.”
Renginar SALİ

YORUM YAP