Başkan Işıklar, aşure geleneğini bozmadı

Başkan Işıklar, aşure geleneğini bozmadı

6.10.2017 14:19:20

Silivri Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da, Cuma Namazı sonrası Silivri merkez ve tüm mahallelerde bulunan camilerde eş zamanlı olarak vatandaşlara aşure dağıtımı yaptı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Muharrem ayı nedeniyle ilçe genelinde 35 mahallede toplam 25 bin aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Eşi Esma Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, Silivri Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Oğuz Özyaral ve yönetim kurulu üyeleri, Silivri Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Efe, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Serhat Ateş'in katılımıyla dağıtılan aşurelere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Dağıtımlar, cuma namazı sonrası tüm camilerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Muharrem ayının İslam âlemi için önemine dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, “Muharrem ayı inancımızda çok önemli bir yer tutan, kutsal bir aydır. İslam tarihinde müstesna bir yeri vardır. Aşure ikramının huzura, barışa, kardeşliğe, refaha vesile olmasını diliyorum. Davetimize icabet eden hemşerilerimize sevgilerimizi ve muhabbetlerimizi arz ediyorum” dedi.

VATANDAŞLAR AŞURENİN TADINA BAKMAK İÇİN UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Başkan Işıklar, Cuma namazı sonrasında aşureleri Uğur Mumcu Meydanında vatandaşlara kendi elleriyle ikram etti. Yoğun bir ilginin olduğu ve uzun kuyrukların oluştuğu aşure sırasında vatandaşlar, Silivri Belediyesi'nin aşure geleneğini yaşatmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Işıklar'a ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.  

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP