Baldöktü öğrencileri Almanya’dan yurda döndü

Baldöktü öğrencileri Almanya’dan yurda döndü

3.03.2023 11:09:48

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde, Erasmus projeleri kapsamında Almanya'da aldıkları 15 günlük eğitim ve tamamladıkları staj sonrası yurda döndü.

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrenci ve öğretmenleri iki grup halinde Erasmus Projeleri kapsamında eğitim ve staj için gittikleri Almanya'dan yurda döndü.
2 GRUP HALİNDE 15 İŞ GÜNÜLÜK STAJ VE EĞİTİM
1.Grupta Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmenleri Meral Taşkıran ve Gökcer Aşık, 2. Grupta Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Öğretmeni Banu Dal Gaval ve Grafik öğretmeni Sibel Alp katılım sağladı. Üç haftalık staj toplam on beş iş günü sürdü.
İlçemiz okul heyeti Düseldorf'a inerek Türk ailenin sahibi olduğu Dorsten Yasemin Otel'e yerleşti. Otel sahibi tarafından öğrenciler, staj yapacakları yerlere götürülerek tanıtım yapıldı. Staj çıkışında yakın mesafe, hafta sonları ise uzak mesafe gezileri yapıldı.
Öğrencilerimiz, bir anaokulunda eğitim gördü ve stajlarını orada yaparken, öğretmenleri de seminere katıldı.4_25
ÖĞRETMENLERE SEMİNER
Ayrıca öğretmenlere Dinslaken Mesleki Eğitim Okulu'nda eğitim semineri düzenlendi. Seminerde mevcut mesleki eğitim sistemleri ile ilgili Almanca ve Türkçe sunumlar ve tanıtımlar yapıldı.
Ev sahiplerinin ilgileri alakaları, ikramları öğretmenlerimize kendilerini çok özel hissettirdi. Atölyeler gezdirildi ve iletişim halinde olmak için yeni çalışmalarda bir araya gelebilmek için mail adresleri alındı.2_27
Okulda bulunan Gıda atölyesi, Bilişim ve Grafik Atölyesi, Makine, Güzellik, Gıda, Motor, Grafik, Elektrik, Çocuk Gelişimi, Kimya, Bilişim, Tarım vb. bölümleri gezildi.5_16
GEZİLERE KATILDILAR
Köln'de yapımı yüzyıllar alan Kölner Dom Kilisesi, Aşıklar Köprüsü ve diğer tarihi yapıları, Dorsten'da iş güvenliği müze ve sergi salonu, Dortmund merkez tarihi ve doğal alanları, Dosrten yakınlarında Hollanda'nın masal tadında olan Winterswijk köyü gezildi.
Ayrıca Dortmund'da fabrika atıklarından yapılmış bir tepeye gezi düzenlendi. Tepeye demirlerden yapılmış bir gözetleme kulesi yapılmış. Paris'teki Eyfel kulesinden esinlenerek yapılmış kulenin en tepesine merdivenlerle çıkılıyor ve manzara izleniyor.
İlçemiz okul öğrenci ve öğretmenleri Paris'e de gitti. Aşıklar tepesi ve ünlü Louvre müzesi, Şanzelize sokakları ve Paris'in tarihi diğer mekanları ayrıca Eyfel kulesi gezildi.2_27
KARNAVALA KATILDILAR
İlçemiz okul öğretmen ve öğrencileri, Almanya'nın kışın bitmesi nedeniyle yaptıkları "Crazy Days Carnival" karnavalını görme fırsatı buldu. Düsseldorf'da gördükleri karnavala 7'den 77'ye herkes kostümlere katılmıştı. İlçemiz heyeti için farklı ve eğlenceli bir deneyim oldu.
Rehberleri Aytekin ve Mehmet bey gezilerin verimli ve eğlenceli geçmesi için ellerinden geleni yaptı.
Belçika Brüksel gezisi yapıldı. Atomyum ziyaret edildi. Ayrıca Grant Palaca meydanı, tüm tarihi ve turistik alanlar gezdirildi.
Hollanda Amsterdam gezisi düzenlendi. Tarihi, farklı kültüre göre dizayn edilmiş yapılar gezildi.
Ayrıca Durtmund ve Dorsten'da bulunan Gemi asansörü, Elektrik müzeleri de ziyaret edildi.6_11
ÖĞRENCİLERİMİZİN PERFORMANSINDAN MEMNUNİYET
Ayrıca son staj günü ekibimizi gezdiren okul yetkilileri, öğrencilerimizin performansından çok memnun kaldıklarını söyleyerek teşekkür etti. Öğretmenlerimiz onore oldu ve öğrencileriyle gurur duydular.
Renginar SALİ

 

  1. Banu DAL GAVAL Banu DAL GAVAL

    Eğitim faaliyetlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı bölümüm ve oğrencilerim.adina tesekkur ederim

YORUM YAP