Baldöktü’nün yeni eseri

Baldöktü’nün yeni eseri

8.04.2017 12:04:32

Hayırsever işadamı Nurullah Baldöktü tarafından eşi adına yaptırılan Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 16 ek binası açılışa gün sayıyor.

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sakine İzgi'nin girişimleriyle, okulun bağışçısı hayırsever işadamı Nurullah Baldöktü, yetersiz kalan fiziki yapıyı rahatlatmak, öğrenci ve öğretmenlerine sağlıklı ve konforlu eğitim alanı kazandırmak adına ek bina yapmayı kabul etti. Ek bina inşaatına 2016 yılının Temmuz ayında başlandı. Temel Atma töreni ise protokol üyeleri ve eğitim camiasının geniş katılımıyla 26 Temmuz 2016 tarihide gerçekleştirildi.
13 Derslikten oluşan ana binaya 16 yeni derslik ekleniyor. Genişleyen fiziki yapı sayesinde ana binanın bodrum kadında eğitim görmek zorunda kalan öğrenciler, artık daha sağlıklı koşullara kavuşacak. Binanın bir kısmı derslik olarak kullanılırken, ana binadaki üç atölye de buraya taşınacak. Ana binadaki yöneticilerin bulunduğu odalar, Uygulama Anasınıfına dönüştürüleceği için bu bölüm ek yeni binaya taşınacak. Yeni binada ayrıca geniş ve ferah bir gösteri salonu bulunmakta. Geniş sahne ve iki ayrı kulis, gerekli teknik donanımıyla tamamlanmak üzere. Çalışmalar hız kesmeden sürüyor.
Ek 16 dersliği dün İlçe Milli Eğitiş Müdür Vekili Osman Kesici ve okul yöneticileri de ziyaret ederek incelemelerde bulundular. Yeni binayı, ferah, şık ve modern bulan yöneticiler, hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Okul Müdürü Sakine İzgi, ek binanın açılışının Nisan ayı sonu gibi gerçekleştirilmesiyle ilgili beklentilerini paylaşırken, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okulda açılacak Adalet Bölümü için gerekli onayı almanın mutluluğunu yaşadıklarını da dile getirdi.
13 Derslik sahibi olan Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bağışçısı Nurullah Baldöktü'nün desteğiyle 16 yeni ek binasına ve Uygulama Anaokuluna kavuşurken, kapalı spor salonun da yapılarak önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirileceğini açıkladı.
Renginar SALİ

YORUM YAP