Bağkent Sitesi’nin çilesi bitmedi

Bağkent Sitesi’nin çilesi bitmedi

9.09.2019 14:36:42

İSKİ tarafından yapılan eksik alt yapı nedeniyle Bağkent ve komşu sitelerin lağım suları denize akıyor.

Yıllardır alt yapı eksikliği nedeniyle büyük mağduriyetler yaşayan Bağkent Sitesi sakinlerinin durumu, İSKİ tarafından bu yaz yapılan eksik alt yapı nedeniyle ve yeni sorunların eklenmesiyle, daha da zorlaştı.
Dinçer Cebeci Sokak'ta oturan vatandaşlar, yaz sezonunu berbat olan yollarının yanı sıra, bir de kendi ve komşu sitelerinden gelen lağım sularının plajlarındaki yüzme suyuna akması nedeniyle kahroldular.
Bağkent Sitesi Müdürü Hakan Kaya, site yönetimi ve sakinlerinin yardım çığlığını gazetemiz aracılığıyla İSKİ yetkililerine iletmek üzere yapılan çalışma hakkında bilgi verdi.
Yıllardır alt yapı eksikliği nedeniyle arıtma çalıştırdıklarını paylaşan Kaya, İSKİ'nin alt yapı çalışmasına önce sevindiklerini, ancak yapılan hatalı ve eksik çalışma nedeniyle kendi ve komşu sitelerinin lağım sularının denize akıtılmasıyla büyük şok yaşadılar. Defalarca ihaleyle yapım işini alan firma ve İSKİ yetkililerine daha da büyüyen, çevre ile deniz kirliliğine dönüşen, insan sağlığını tehdit eden sorunu iletmeye çalışmalarına rağmen bir yanıt alamadılar.

KAYA: YAPILAN MASRAFA DA YAZIK GÜNAH
Bağkent Sitesi Müdürü Hakan Kaya, “Yapılan yanlış ve eksik iş nedeniyle bütün yaz sezonunu toz içinde geçirdik. Yapılan masrafa da yazık günah. Sakinlerimiz balkonlarına çıkıp oturamadı, sokaktan geçen araçlar zarar gördü. Sitemiz plajını ve yeşil alanı güzelleştirerek sakinlerimize daha iyi bir ortam sunmak, iyi bir yaz sezonu geçirebilmeleri adına elimizden geleni yaptık.
Maalesef İSKİ'nin eksik çalışması, konulan geri dönüşüm motorunun çalışmaması nedeniyle denizimiz kirlendi. Lağım sularının yüzme suyumuza akması hepimizi çok üzdü. Yetkililerin sessiz kalması daha da üzdü. Burada 170 hane sakini oturuyor. İSKİ ve Belediyemiz yetkililerinden acil müdahale talep edi- yoruz.”
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP