Bağımlılık ve tedavi yöntemleri anlatıldı

Bağımlılık ve tedavi yöntemleri anlatıldı

26.01.2023 12:29:41

Yeşilay Silivri Şubesi ve Silivri Belediyesi iş birliğinde, “Bağımlılığı Anlamak ve Tedavi Yöntemleri” konulu konferans düzenlendi.kullan (6)_5

Yeşilay Silivri Şubesi ve Silivri Belediyesi iş birliğinde, 25 Ocak 2023 tarihinde, Önder Yılmaz Sahnesi'nde “Bağımlılığı Anlamak ve Tedavi Yöntemleri” konulu konferans düzenlendi.
Başhekim Soner Oflazoğlu, MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, CHP Belediye Meclis Üyeleri Cabbar Doğan, Bilal Ermiş, Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, MHP Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen, Silivri Devlet Hastanesi Başhekimi Soner Oflazoğlu, Kültür Müdürün Eren Ermiş, muhtarlar, STK Temsilcileri Yeşilay konferansına katılanlar arasındaydı.
Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.
Yeşilay Silivri Şube Başkanı Hüsna Yaşar Yalman ile Yeşilay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı Ülkenur Büke açılış konuşmalarını gerçekleştirerek Yeşilay'ı tanıttı._DSC2183
YALMAN: YEŞİLAY, GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞAN, MAYASINDA MİLLİ MÜCADELE OLAN BİR TEŞKİLAT
Yeşilay Silivri Şube Başkanı Hüsnü Yaşar Yalman, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk hocamızın selamlarını iletiyorum.
Yeşilay'ın tarihçesine bakacak olursak 5 Mart 1950 yılında Milli Mücadele sırasında kurulmuş bir dernek. Bunun sebebi ülkemizin işgal altında olması, İtilaf devletleri milli mücadele onurunu kırmak amacıyla, halkın arasındaki maneviyatı azaltmak, birlik beraberliği bozmak amacıyla alkol, tütün ve uyuşturucu maddelerin kullanımını artırmakta. Böylece milli mücadeleye sekteye uğratmaya çalışmakta.
Kıymetli bilim adamı rahmetli Mazhar Osman beyefendi ve arkadaşları tarafından böyle bir ortamda görülen lüzum üzerine kurulmuş.
Anlaşılacağı üzere Yeşilay, gönüllülük esasına göre çalışan, mayasında Milli Mücadele olan bir teşkilat.
“TÜRK ÖRF ADETLERİ, AİLE YAPISI TEHDİT ALTINDA”
Günümüze bakacak olursak emperyalist güçlerin amaçları hiçbir zaman değişmedi. Şuanda da festivallerde gençlerimize, aile yapımıza alkol, tütün maddelerini bedava vererek, özellikle evlerimizin içine kadar girerek bedava internet oyunlarıyla gençlerimizin aklı karıştırılmaya çalışılıyor. Özellikle Türk örf adetleri, aile yapısı tehdit altında. Aradan 100 yıl geçmiş olsa bile amaçları hiçbir zaman değişmiyor.
YEŞİLAY FAALİYETLERİ
Biz de bunlara karşı ne yapıyoruz? Ülkemizin genelinde ve ilçemizde Yeşilay çalışmaları devam ediyor. İlçemizde Gençler Spor Kulübü ve Yeşil Sahne Kültür Sanat Derneğimiz kuruluş aşamasında. Özellikle uluslararası çapta yapılan münazara ve karikatür yarışmaları, bisiklet turları, kamplarla gençlerimizin dikkatini çekerek bağımlılığın farkında olmak ve bulaşmamak amacıyla faaliyetlerde bulunuyoruz.
Yapılan bütün bilimsel çalışmalarda gençler sosyal ve kültürel etkinliklerde kendilerini daha iyi ifade ediyor, kendilerini daha değerli hissediyor ve bu şekilde bağımlılığa daha dirençli bir nesil yetiştirilmesine sebep oluyor.
“GENÇLERİMİZİ YEŞİLAY ÇALIŞMALARINA DESTEK OLMAYA YÖNLENDİRİN”
Hepiniz bulunduğunuz bölgelerde önder kişilersiniz. Gençlerimizden Yeşilay çalışmalarına destek olmaya yönlendirirseniz çok memnun oluruz.
EMEĞİ GEÇEN VE KATILANLARA TEŞEKKÜR
Programın hazırlanmasında emeği geçen Silivri Belediyesi personeline, yönetim kurulumumuza teşekkür ediyorum. Bu programı anlamlı kılıp katılan, değer katan siz konuklarımıza teşekkür ediyorum.”_DSC2193
BÜKE: AMACIMIZ HER EVDE BİR YEŞİLAY'CININ OLMASI
Yeşilay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komisyonu Başkanı Ülkenur Büke, yaptığı konuşmasında kendi çalışma alanı hakkında şu bilgilere yer verdi: “81 İlimizde Kadın Komisyonlarımızı oluşturduk. Amacımız Genel Başkanımız Prof. Dr. Mücahit Öztürk'ün söylediği gibi her evde bir Yeşilay'cının olması.
“EN ÖNEMLİ FAKTÖR ANNELERİMİZ”
En önemli faktör annelerimiz. Annelerimiz çocuklarındaki en ufak bir sıkıntıyı görmekte. Biz de onları bilinçlendirerek bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz. İnşallah bütün kurum müdürlerimiz, muhtarlarımız, kadın komisyonlarımız, şube yönetimlerimizle bu çalışmaların içerisinde yer alacağız.
“AMACIMIZ TEDAVİ ETTİRİP TOPLUMA KAZANDIRMAK”
Türkiye genelinde 120 şubemiz, 105 Yeşilay Danışmanlık Merkezi'miz (YEDAM), iki rehabilitasyon merkezimiz yeni açıldı. Burada bağımlı olan gençlerimiz veya bireylerimiz YEDAM'a başvurduktan, ayakta tedaviyi tamamladıktan sonra, özellikle şartlar uyuyorsa yataklı Rehabilitasyon Merkezlerimize yatarak tedavisi alıp, meslek edinerek, spor faaliyetlerine katılarak tekrardan topluma kazandırılıyor.
“VERDİĞİNİZ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜRLER”
Bu önemli çalışmaların içerisinde sizlerin de yer alması bizler için çok kıymetli. Katılımınız için canı gönülden teşekkür ediyorum. Verdiğiniz destek bizler için çok kıymetli. Teşekkürler.”
Konuşmaların ardından Yeşilay'ı tanıtan video sunuldu.e27ad2e0-a0b4-4aa3-87e6-8f68b5652e1dkullan (2)_8kullan (7)_6
Konferansta Yeşilay Eğitim Müdürü Hakan Çetin “Bağımlılıkları Anlamak”, Psikolog Berna Baltacı “Temel Bağımlılık Eğitimi ve YEDAM tanıtımı yaparken, Silivri Belediyesi Psikolog Reyhan Özer Apti de “Bağımlılıkların Sosyal Etkileri” üzerine bir konuşma yaptı. Renginar SALİ

YORUM YAP