Aziz milletimiz, geleceğine sahip çıktı

Aziz milletimiz, geleceğine sahip çıktı

17.07.2017 10:33:53

İlçe Kaymakamımız Ali Partal, 15 Temmuz hain kalkışmasının yıldönümünde Silivrililere seslenirken, “Bir yıl önce büyük bir kahramanlık örneği göstererek hain darbe girişimi önünde duran aziz milletimiz canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıktı. Hainlere karşı güçlü duruşumuzu devam ettireceğiz” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesi, Silivri Uğur Mumcu Meydanı'nda sabaha kadar süren bir dizi etkinlik ile anıldı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkışmasının birinci yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz'da Uğur Mumcu Meydanında Silivri Kaymakamlığı tarafından bir program tertip edildi. Kaymakamlık himayesinde düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri, 16 Temmuz sabahına kadar devam etti. Demokrasiye sahip çıkmak, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne destek vermek isteyen Silivrililer programdaydı.
Silivri Kaymakamı Ali Partal, İstanbul Rumeli Üniversitesi Dekanı Salih Aynural, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan, Silivri Jandarma Komutanı Vekili Selimpaşa Jandarma Komutanı Ali Yorulmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Sadık Balcı, Silivri İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Silivri İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Kemal Benli, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Gaziler Derneği, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök ve yönetim kurulu üyeleri ile ocak mensupları vatandaşların yanı sıra anma etkinliklerine katılanlardı.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı ilçemizde Kuran'ı Kerim Tilavetiyle başladı. Ardından şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

GÜRCAN: TÜRK MİLLETİ HAİNLERE SOKAKLARI DAR ETTİ
Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete göç etmiş bütün şehit ve gazilerimizi, 15 Temmuz günü ülkeyi karanlığa sokmaya çalışan vatan hainlerinin şehit ettiği insanlarımızı minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu hainlere karşı üstün başarı sergileyen askerimiz, polisimiz ve kahraman Türk halkından Allah razı olsun. Üç büyük zafere imza attık; Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı. Hainlerin darbe girişimi üzerinden tam 365 gün geçti. Beş bin yıllık tarihi boyunca Asya, Avrupa ve Amerika'nın sayısız noktasında nice zaferler kazanan, nice destanlar yazan Türk Milleti, 15 Temmuz'un 16 Temmuz'a bağlayan en uzun gecesinde dünya tarihinde örneği görülmeyen bir zafere daha imza atmış bulunuyor. 1948 Yılından bu yana dünyada 460 civarında darbe oldu. Bunların hiç biri halkın sokaklara dökülmesiyle engellenmedi. İlk kez Türk Milleti bedeninin siper etmesiyle darbeyi önledi. Türk Milleti, darbeci hainlere sokakları dar etti. Yüce Mevla'dan bir daha böylesi bir olayı yaşatmamasını diliyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

KUTLU: BUGÜNKÜ NESİL ÇOK GÜZEL BİR ANI BIRAKTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Bundan tam bir yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın “Meydana İnin hareketiyle” yaklaşık 30 gün boyunca çocuğu ile, eşiyle, Kuran-ı Kerim'iyle bu meydanı dolduran Silivrili hemşirelerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Hem o günleri bir daha yaşamamak adına hem şehitlerimiz ve gazilerimizi anmak adına bir aradayız. 15 Temmuz aslında bir darbe teşebbüsünden ziyade bu vatanı, bu aziz toprağı bir işgal girişimiydi. Belki de tarihte eşi benzeri olmayan bir kararlılıkla vatanı ve ülkesi için sokaklara çıkan siz değerli vatandaşlarımızla bastırmış olduk. Ülkemiz ve milletimiz o günü inşallah bir daha yaşamaz. 1960 ve 1980 darbelerinin hikâyeleriyle büyüdük. Bugünkü nesil öyle güzel bir anı bıraktı ki nasıl ki Çanakkale Savaşı'nda ecdadımızı o günkü Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ın verdiği mücadeleye yıllar sonra tekrar şaha kaldırarak aynı mücadeleyi verdiklerine hep birlikte şahitlik ettik.

“BU MİLLETİ BÖLMEYE HİÇ KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”
15 Temmuz darbe hadisesi yaşandığında saat 22.30 civarlarında arkadaşlarımıza ‘Meydanlara inelim, meydanlarda olmamız lazım, gerekirse ölelim ama evlerimize girmeyelim' dediğimizde hiç kimse tereddüt etmeden sabahlara kadar görevlerini yerine getirdiler. Emniyet Müdürümüzün direktifleri doğrultusunda Kınalı bölgemizdeki vatandaşlarımızla yolları kestik. Gerekirse canımızı veririz ama toprağımızı, bayrağımızı vermeyiz dedik. Buralarda tekrar toplanıyor, çıkıp konuşabiliyorsak o 249 şehidimizin ve gazilerimizin yüzü suyu hürmetinedir. Allah mekânlarını Cennet etsin, ailelerine sabır versin. O hain darbe teşebbüsünü bu millet hiçbir zaman unutmayacak. O acıları yaşamakla birlikte torunlarımıza anlatabileceğimiz güzel hikâyeleri geride bıraktığımıza inanıyorum. Tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleyi, milletimiz alanlarda verdi. Tıpkı Fatih Sultan Mehmet'in geçmişte at sırtında İstanbul surlarına dayanarak verdiği mücadeleyi milletimiz de verdi. Tıpkı Kanuni Sultan Süleyman'ın at sırtında ta Avrupa kapılarına dayandığı gibi bu millet de kendi bayrağını dalgalandırmak için mücadele etti.
Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti için gerekirse canımızı verir ama bir santimini dahi vermemek için meydanlara çıktık. Bu milleti bölmeye bir daha hiç kimsenin gücü yetmeyecek.
15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı ilk geceden bu güne kadar verilen bütün mücadeleleri ve 250'ye yakın verilen şehitlerimizi bu millet unutmayacak. O gece elinde Kuran-ı Kerim'iyle bu meydana gelen, elinde bayrağı ile Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan vatandaşlarımızı unutmadık, unutmayacağız. Gölbaşı'nda özel harekâtta şehit olan askerimizi unutmadık, unutmayacağız. Darbe girişiminde bulunan komutanlarının görülen duruşmalarını Silivri Cezaevi'nde hep birlikte takip ediyoruz. Emin olun hiç birinin yüzünde pişmanlık ifadesi okuyamazsınız. Her biri hukuku çok profesyonel bir şekilde kullanan, bu milletin aklıyla dalga geçercesine saatlerce savunmalarını uzatmak gibi bir anlayışın içerisinde. Bu millet onları da unutmayacak. Bu millet, 249 şehidimizin olduğu o gece için “Kontrollü Darbe” diyenleri de unutmayacak. Öyle bir darbe girişimi yaşandı ki bu millet meydanlara çıkmasaydı, şehit olmasaydı, bugün hiç kimse bu meydanlarda ve sokaklarda olamayacaktı.” Kutlu sözlerine, herkesi bir gece daha vatan nöbetini tutmaya davet ederek sözlerini sonlandırdı.

YALÇIN: TÜRK MİLLETİ YENİLMEYECEKTİR, YIKILMAYACAKTIR
Kutlu'dan sonra MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın söz aldı. Yalçın, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan alçakça saldırılar, milletimizin dirliğini bozarak, kardeş kavgası başlatmak, güzel ülkemiz Türkiye'yi iç savaş ortamına sokmak, Türkiye Cumhuriyetini yıkarak vatan topraklarını geçirmek amacındaki Fethullahçı Terör Örgütü ve yandaşlarının darbe ve işgal girişimlerine karşı Türk Milletinin bütünleşerek satılmış hainlerin ve işbirlikçilere geçit verilmediği tarihtir. Darbenin karşısında her zaman dimdik duracağız. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi, “12 Eylül'de bizim çocuklar kazandı diyorlardı, 15 Temmuz'da onların gayrimeşru çocukları kaybetti.” Türk Milleti yenilmeyecektir, yıkılmayacaktır. 15 Temmuz; istikbalimize göz diken, varlığımızı yok etmek isteyen, bir olup satılmış hainlerin heveslerini kursaklarında bırakan şehitlerimizi minnetle anıyorum. Devletimizin kurucusu başta Büyük Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarının, şehit ve gazilerimizin bize emanet ettiği toprakların çocukları olan kahraman 15 Temmuz kahramanı 249 vatan evladını rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı arz ediyor sağlıklı bir hayat diliyoruz. Ne mutlu Türk'üm diyene.”
Yalçın, sözlerini Hüseyin Nihal Atsız'ın Kahramanlık şiirinin son kıtasıyla tamamladı: “Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, /Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir. /Bunun için ölüme bir atılış gerekir. /Atıldıktan sonra bir daha dönmemektir...”

AVLU: İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE GÜNLERİ YAŞAMAYIZ
DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Darbe geçirmiş bir siyasi mensubu olarak aranızda bulunmaktayım. Bu geceleri hiç sevmiyorum çünkü çok büyük bir acı yaşadık. Ülke olarak çok büyük bir kaosa girdik. İnşallah bir daha böyle günleri yaşamayız. Şehitlerimizi minnetle anıyor, rahmet, gazilerimize huzurlu bir yaşam diliyorum.”

AYNURAL: DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADINA TARİH YAZILDI
Protokol konuşmaları İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural'la devam etti. Aynural, şöyle konuştu: “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Geçen sene bugün bu aziz vatan ve milletin, parası pulu, imkânlarıyla çeşitli mevki ve makamlara gelenler, bu milletin gelişmesini, güçlenmesi istemeyen emperyalist ülkelerle işbirliği yaparak ülkemizi işgale kalkışmaları başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, vatanperverlerimizin, polislerimizin, halkımızın tek vücut olarak karşı koymalarıyla demokrasi ve özgürlükler adına tarihin yazıldığı gündür. Bütün dünyaya bizler bu gün de bütün dünyaya halkın oyuyla gelen iktidarların ancak halkın iradesiyle gidebileceklerini ilan ettik. Ayrıca bütün dünyaya demokrasi havalesi geçiren ülkelerin ikiyüzlülüğünü de göstermiş olduk.

“DÜNYADA BU SİYASİ POTANSİYELE SAHİP İKİNCİ ÜLKE YOK”
Türkiye'nin siyasi potansiyeline dünyada sahip olan ikinci bir ülke yok. Şu anda sadece 15 milyon km2'de yaşayan 200 milyonun üzerinde Türk var. 1.5 Milyonluk İslam dünyası var. Lider olabilecek ülkelerin başında Türkiye var. Ne zaman ülkemiz kalkınma yoluna girerse, güçlenmeye ve gelişmeye başlarsa emperyalist ülkeler önünü kesmek için her türlü oyuna başvuruyor. Yakın tarihimizde bunun çok örneklerini gördük. 1950'lerde Türkiye kalkınmaya başladı ve Başbakanı sudan sebeplerle idam edildi. 1965'lerden sonra tekrar kalkınmaya başladı. 1970 yıllarında bu ülke sağ'cı sol'cu diye ikiye bölündü, on binlerce gencimiz öldürüldü, kimisi hapislerde çürüdü ve ülke sosyal, kültürel ve ekonomik olarak on yıl geriye gitti. 1980'lerde bu ülke tekrar kalkınmaya başladı. Bu sefer karşımıza PKK denilen bir terör örgütünü çıkardılar. 1 Trilyon 300 milyar dolar örgütle mücadeleye harcandı. Bu rakamın bir de kalkınmak için kullanıldığını düşünün. 2000'li yıllardan sonra Türkiye tekrar kalkınmaya başladı. Bu sefer karşımıza 40 yıldır besledikleri, beyinlerini yıkadıkları ve zehirledikleri bir cemaati karşımıza çıkardılar. Ve onun maliyetini şu anda sizler görebiliyorsunuz. Dolayısıyla Türkiye ne zaman kalkınsa bu tür hareketleri devamlı göreceğiz. Bize düşen vazife enerjimizi birbirimize değil, düşmanlarımıza karşı harcayacağız. Enerjimizi ülkemizin birliği, beraberliği, kalkınması için harcayacağız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Onları minnetle anıyorum.”

IŞIKLAR: BU BİR İHANETTİR, ÜLKEYİ İŞGALDİR
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 15 Temmuz kalkışmasının yıldönümünde duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bu ülke için, bu topraklar için şehit düşenlere, son olarak da bu hain darbe girişiminde hayatlarını yitiren 249 şehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır, gazilerimize uzun ömürler diliyorum. Bir yıl önce yine bu meydanda konuştuk. Festivalimiz de vardı. Kaymakamlığımız ve emniyet güçlerimizin gayretli çalışmalarına şahit olduk. Bu bir hain darbedir. Bu bir ihanettir. Ülkeyi işgaldir. Bunu başka bir şekilde anlatmaya gerek yok. Bu soysuz ve hain darbenin neden dönem dönem çıktığının tanımını iyi yaparsak bundan sonra her şerde bir hayır var derken o hayrı nasıl çıkaracağımızı daha kolay bulabiliriz.

“ASIL ŞİMDİ, BUNDAN SONRA YAPACAKLARIMIZ VAR”
Bu toprakların 1400 yıldır sahibiyiz, kiracısı değil, kabile devleti hiç değiliz. 1761 Yılından bu yana bu millet bu dine üç kıtaya cihan şu yapan bu millet, bu dine en büyük hizmeti yapmış. Hain darbelerle değil, gönülden fethettik. Müslüman olduğu için zulüm gören 1463'te Saray Bosna'da şehrin anahtarını Fatih'e teslim ettiklerinde, kiliseye yazılan fermanı size hatırlatmak isterim; “Burada yaşayan herkes din, dil, ırk ayırt edilmeden bu devletin koruması altındadır.” Bizler Fatih'in torunlayız. Başka referansa başvurarak emperiyal güçlerin oyuncağı haline gelerek büyük bir güç olan bu ülkeye hain darbeler yaşatıyorlar. Gözümüzün önünde planlanan bir süreci yaşadık. Halkın sahip çıkmasıyla önlendi. Başbakanımızın dediği gibi artık darbe dönemi bitti. Halkın sağlam, çevik gibi bir iradesiyle kendi iradesine sahip çıkabilmekte olduğunu gösterdik. Devlet ve millet olmanın verdiği bir hafızayı o gün açığa çıkardık. Şimdi asıl bundan sonra yapacaklarımız var. Daha çok bir arada ve güçlü olacağız. Eğitimimizi, ekonomimizi ve sağlığımızı geliştirip güçlendireceğiz. Devlet yönetimimizi taşeronlara bırakmadan milli değerlerimize sahip çıkacağız, gelenek göreneklerimizi bu topraklar üzerinde yaşatacağız. Akılla, bilimle, üreterek bu ülkenin zenginliğini sokaktaki kılcal damarlara yayarak paylaşacağız. Daha çok çalışıp, daha çok inanacağız ve birbirimize kenetleneceğiz. Bu coğrafyada biz bir ışığıyız. 60 Tane Müslüman ülkenin içerisinde bir tanesi zarar görse bütün coğrafyanın etkileneceğini bilerek yaşayacağız. Milyarlarca insana örnek olmuş bir milletin temsilcisi olarak bu ülkeyi sonsuza dek yaşatacağız. Gerçek hainleri bulup gereken cezayı adalet içerisinde vereceğiz. Göstereceğimiz çaba dostlarımızı sevindirecek ama düşmanlarımızı üzecek. İkinci bir İsrail'i kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. O bataklığın içine çekilmek istenen ülkemizi bir huzur adasına döndürmek bizim elimizde. Bir birimizi seveceğiz. Bize bizden başka dost yok. Bugün birlik günü.”

PARTAL: AZİZ MİLLETİMİZ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI
İlçe Kaymakamı Ali Partal, programda söz alarak şöyle konuştu: “15 Temmuz silahlı darbe girişimine karşı koyan, bozguna uğratan, sokakları ve meydanları boş bırakmayan, istikbal ve istiklaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koyan kıymetli kardeşlerim, bugün birlik ve beraberlik günü. Türkiye'nin milletçe demokrasi sınavından geçtiği, kanlı darbe girişiminin üzerinden tam bir yıl geçti. 15 Temmuz 2016 tarihinde Terör örgütü FETÖ tarafından aziz milletimizin iradesi hiçe sayılarak demokrasimize ve milletimize karşı kalkışmada bulundu. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara akmıştır. Büyük bir kahramanlık örneği göstererek hain darbe girişimi önünde duran aziz milletimiz canı pahasına ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıktı. Meydanlarda nöbet tutarak hain darbecilere geçit vermeyeceğini, Cumhuriyetimizin kazanımı olan demokrasiyi ve milli iradeden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdi. 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış Fethullahçı Terör Örgütü mensubu ve asker görünümle teröristlerin gerçekleştirmek istediği darbeye karşı kendilerini siper eden 249 kişi şehit oldu, 3 bin'e yakın vatan evladı yaralandı. Şehitlerimiz bu toprakların ölümsüz sembolleridir. Şehit ve gazilerimizin bizim ve ülkemiz için ödedikleri bedeli ifade etmeye kelimeler yetmez. Cesaretleri ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Kahramanlıklarını gelecek kuşaklara aktarmak için onları unutmayacağız, unutturmayacağız. Hainlere karşı güçlü duruşumuzu devam ettireceğiz. Bizim tarihimiz şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarıyla dolu. Bütün aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa ve uzun ömür diliyorum. Birlik ve beraberliğimize, demokrasimize sahip çıkan, meydanları dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

PROGRAMIN DEVAMINDA
Saat 00:13 – 00:30 arası alanda ve Silivri genelindeki camilerde Sala okundu. Ardından İlçe Müftümüz İdris Çatmakaş tarafından Kuran'ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası okundu. Program 15 Temmuz video gösterisi, şiir, marş ve ezgi müzikleriyle devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, TBMM'deki hitapları sinevizyondan canlı izlendi. Program Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti ile sabah namazına kadar sürdürüldü.

Haber ve Fotoğraflar: Ersin ERGİN - Renginar SALİ - Sevginar SALİ

YORUM YAP