“Aziz Atam, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaksın”

“Aziz Atam, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaksın”

13.11.2019 10:34:24

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü töreninde konuşma yapan Gazi İlkokulu Müdürü Ahmet Kahraman, “Bu eşsiz devlet adamının manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğilmeyi, insanlık borcu biliyorum. Adını Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazdıran büyük şahsiyet, aziz Atam, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaksın.” dedi.

Gazi İlkokulu, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla velilerinin de katılımıyla düzenlediği törende Türkiye Cumhuriyeti kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dolu dolu bir programla andı. Saat 09.05'i geçe sirenlerin çalmasıyla Gazi İlkokulu ailesi Atatürk'ün manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulundu ve İstiklal Marşımız okundu.

KAHRAMAN: ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCEYE SAHİP ÇIKMANIZ, KENDİ GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKMANIZ DEMEKTİR
Okul Müdürü Ahmet Kahraman, günün anlam ve önemine şu sözlerle değindi: “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz. Sizlerin ve bu ulusun geleceğine demokratik, laik, çağdaş yaşantısına göz koyanlar olabilir ama Cumhuriyet ve eserleri sonsuza dek yaşayacaktır. Toprağımızdan, ay yıldızlı bayrağımızdan, Atatürk'ten bizi kimse ayıramaz. Atatürk, bu ülkeyi ileriye, bilime ve barışa dönük yüzüdür. Atatürkçü düşünceye sahip çıkmanız, kendi geleceğinize sahip çıkmanız demektir.

“ATATÜRK, BİZİ BİRLEŞTİREN ORTAK DÜŞÜNCEDİR”
Bildiğiniz gibi ulusları var eden kültürel ve ulusal değerlerdir. Bunlar toplumun birlik ve beraberliğinden doğmuş, zamanla o toplumun vazgeçilmez unsurları olmuştur. Yine uluslar kendi içlerinden kurtarıcılar yetiştirmiştir. Zamanla o kurtarıcılar o ulusların birlik ve beraberliğinin vazgeçilmez sembolü olmuştur. İşte Atatürk böyle bir semboldür. Aklı başında olanlar bu ulusun çıkarlarını, bu ulusun çocuklarını ve onların geleceğini düşünenler çok iyi bilmeliler ki O bize değil, biz O'na mecburuz. O'ndan vazgeçemeyiz. Atatürk, bizi birleştiren ortak düşüncedir.

“ATATÜRK, GELECEĞİ DE KURTARMIŞTIR”
Değerlerini koruyamayan, kurtarıcılarını unutan toplumlar köksüz ağaçlar gibi sonlarını beklerler. Geleceklerine yön veremezler, gelecek onlara yön verir. Atatürk, günü değil geleceği de kurtarmıştır. Düşmanın yanı sıra, eskimiş, ulusun kaderine ayak bağı olan, her türlü çağ dışı düşünce ve yöntemleri de yenilemiştir. “Ne mutlu Türk'üm diyene” çağırısında ülke içindeki bütün unsurları iç barışa, birlik ve beraberliğe yönlendirerek millet olmayı öğretmiştir. Bilimsel yön ve yöntemleri göstererek çağı yakalamamanın hatta aşmanın çizgisine getirmiştir. Artık bu ülke bilimin yolunda yürüyerek çok yol kat etmiş ve çağı yakalamanın hesabını yapar duruma gelmiştir. Bu uğurda ulusumuzun çağdaş ülkeler arasında yerini alacağına yürekten inanıyoruz.
Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımızın günün yıldönümü. Kendisini rahmetle, minnetle, özlemle ve saygıyla yad ediyoruz. Ruhun şad olsun Atam.
Gençliğe önem vermiş, en büyük eseri olan Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Böylesi bir lidere sahip olmanın onur ve gururunu duymalısınız. El ele verip O'nun izinde, bilimin ışığında çalışmalısınız. Atatürkçülük çalışkan olmak ve insan olmak demektir. Yarışan dünya gençliği içinde yerinizi ancak böyle kazanabilirsiniz. Dünya artık ekonomi ve bilimde destanlar yaratacak kahramanlar arıyor. O kahramanlar sizler olabilirsiniz. Buna yürekten inanıyorum.
Yüce Atatürk'ün daima izinde yürüyeceğiz. Gönüllerimizde yaşattığımız aziz ruhu bir kez daha şad olsun. Atatürk, bizim ışığımız, umutla baktığımız yarınların güvencesidir.
Bu eşsiz devlet adamının manevi huzurunda bir kez daha saygıyla eğilmeyi, insanlık borcu biliyorum. Adını Türk ve dünya tarihine altın harflerle yazdıran büyük şahsiyet, aziz Atam, Türk milletinin kalbinde ebediyen yaşayacaksın.”

Okul Müdürünün konuşmasının ardından öğrenciler sahne aldı. Atatürk resimli tişörtleriyle günün anlam ve önemine uygun kıyafetleriyle sahneye çıkan öğrenciler, sundukları şiir ve marşlarla Ata'ya olan saygı, sevgi ve minnet duygularını ifade ettiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP