Avlu: Demokratlar bu milletin, Türkiye’nin çimentosudur

Avlu: Demokratlar bu milletin, Türkiye’nin çimentosudur

16.01.2020 10:01:34

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu'dan manidar paylaşımlar. Demokrat Parti - Adalet Partisi - Doğruyol Partisi çizgisinden ayrılmadan Demokratların, her zaman "demokrasi" adalet ve hürriyetin Millet egemenliğinde hakim olması için mücadele ettiklerini belirten Avlu, “Tüm aşırılıklara karşı çıkan mutedili itidali ölçüyü esas alan ifrat ve tefritten uzak durup sağduyu ve orta yolu doğru yolu takip eden, kutuplaştırmayı değil kucaklaşmayı nefreti değil sevgiyi bölmeyi değil birleştirmeyi amaç edinen bir anlayışla siyaset yaptık” dedi ve devam etti: “ Demokratlar; Milletimizin ihtiyaçlarından doğmuş, bağrından çıkmış, milletimizin tüm değerlerini temsil eden hem devletimizin nitelikleri hem de milletimizin vazgeçilmez değerleriyle barışık olan tüm milletimizi hiç bir ayrım yapmadan kucaklayan bu milletin, Türkiye'nin çimentosudur.

“HİÇ BİR ZAMAN KAZANMAK İÇİN HERŞEYİ MUBAH SAYMADIK”
Değerlendirmelerini sürdüren Avlu, “Demokrat Parti iktidarda ve muhalefette onca seçime girdi hiç bir zaman kazanmak için her şey mubah anlayışında olmadı. Kendi koltuğunu ve iktidarını korumayı öncelik almadı. Milletin yararını öncelikli tuttu iç politikada terörle mücadelede dış politikada zikzaklar yaparak bir uçtan bir uca savrulmadı.
Demokrat anlayış aldanmadı, aldatmadı rakiplerini aşağılayıp hakaret etmedi. Etnik köken ve inanç ayrımı yapmadan her daim sevgi hoşgörü ve nezaket içinde ülkenin ve milletin birliğini ön planda tuttu. Evet Menderes Demirel çizgisi Demokrat hareket ülkeye çok önemli eserler kazandırdı ve her zaman adalet, hürriyet ve demokrasi dedi. Hep millet dedi…” şeklinde görüşlerini tamamladı.
Haber Merkezi

YORUM YAP