Arca Acar’dan uygulamalı kesim eğitimi

Arca Acar’dan uygulamalı kesim eğitimi

30.12.2015 12:35:10

Silivrili berber ve kuaförleri İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz'ün işbirliğinde profesyonel hizmet eğitimiyle buluşturan SİBESO, dün Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda sektörün en iyi isimlerinden Arca Acar'ı konuk etti. Londra'da Toni&Guy Akademi'de ileri düzey kesim ve renklendirme eğitimleri alan Acar, teminolojisini ve eğitim sistemini canlı manken üzerinde uygulamalı olarak gösterdi.
SİBESO Başkanı Nuray Koçer ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yanı sıra Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan ile ilçemizde hizmet veren makas ustaları katıldı.

YAPILAN ÇALIŞMA İLGİYLE İZLENDİ
Kesim Uzmanı Arca Acar, eğitimin amacını saç kesiminde metotları öğrenmek ve kullanmak, hızlı ve teknik kesebilmek, teori ve pratiği aynı anda uygulayabilmek, hatasız ve kesin olan sonuca defalarca ulaşabilmek, tasarlarken, neden ve nasıl sorularının cevaplarını bulmak, dünyadaki trend olan saç stillerine odaklanmak, bilgileri salonun geneline yayarak, ekip arasında özel bir lisan oluşturmak olarak sıraladı. Bu amaç doğrultusunda saç tasarımında yöntem bilimi (ayrımlar, açılar, tarama yönleri), doku teknikleri, kişiselleştirme, kuru kesim, tasarımcının yol haritası, yeni modelleri analiz edebilmek, yeni şekillendirme teknikleri ve ürün kullanımı hakkında eğitim içeriğini oluşturan Acar, ilgiyle takip edildi.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP