Ferhan Tezcan

Arat ne yapıyor?

Mesleğe 1976 yılında başladım.

Ama ondan önce Avusturya Lisesinde okudum. Sonra British Royal Academie (İngiliz Kraliyet Akademisi)'nde yüksek Galler Cardiff'de de master yaptım.
Türkiye'ye döndüğümde annem ve babam Üniversite'de yer almamı istemediler. Beni rahmetli Abdi İpekçi ve Reha Erus MİLLİYET gazetesine aldılar. Tam 17 yılım geçti. Ardından da Kanal 6 gibi, Kanal D, Show TV, Cine 5, Digitürk, Lig TV kurulumunda bulunup yöneticilik yaptım. Lig TV'nin 5,5 yıl genel müdürü oldum. İki yıl da DİGİTÜRK genel müdür başdanışmanı oldum.

Şimdi sakin bir şekilde yaşantımı sürdürüyorum. Üniversite hocalığım devam ediyor. Ulusal bir kanalda 4,5 senedir her hafta ekrana çıkıyorum. İki gazetede yazıyorum.

Dünyada Meksika dahil görmediğim yer kalmadı. Bunda Almanca, İngilizce ve İtalyanca bilmemin rolü var.

Rahmetli babam ve annem de okumuş etmiş insanlardı. Dedem de Atatürk'ün arkadaşı bir bankacıydı.

Şimdi gelelim işin bir başka tarafına...

Hayatımda çok sayıda uluslararası maç ve antrenman izledim. 3 dünya kupam, 4 Avrupa futbol şampiyonam var. Yabancı takımların antrenmanları dahil çok sayıda yabancı oyuncu ile tanıştım. Lisan bildiğim için yurtdışını da yakın takip ederim.

Ben hiç böyle bir şey görmedim. Görenin de olduğunu sanmıyorum.

Sözüm Beşiktaş başkanı Hasan Arat ile ilgili...

Sayın Arat seçim öncesi yaptığı konuşmalarda Chelsea kulübü ile yakın temas içinde olduğunu, hatta Saint Germain kulübü yönetimiyle sık görüştüğünden bahsetti. Ben Galatasaraylıyım. Ama Beşiktaş kulübüne rahmetli Süleyman Seba'dan dolayı yakınlık duyardım. Birbirimizi severdik.

Beşiktaş beni hem sevindirmiş hem de üzmüştür de.

Dönelim Sayın Arat'a...

Yönetime gelirken Arat çok sayıda söz verdi. Olabilir. Bunlar herkesin yaptığı şeyler.

Ama ayın kaçı oldu. 9 Şubatta transfer bitiyor. Avrupa'da bitti bile. Siz takımın başına bir hoca getirdiniz. O da ne zaman sonra. Adana Demirspor'dan bir Svensson'u aldınız. Eee başka yok mu? Yok.

Santos 'Trabzonspor maçında bambaşka bir Beşiktaş bulacaksınız' diyor. Ama aradan birkaç gün geçti, yine gelen-giden yok.

Sayın Hasan Arat.

Bu işler ben seçildim, futbol takımını da Samet Aybaba - Feyyaz Uçar ikilisine teslim ettim. Gerisinden bana ne derseniz toplam 8 genç takım oyuncusuyla sezonu kapatır. Tribünde de üç- beş seyirciyle olağanüstü kongrede soluğu alırsınız.

Bakın tribünler şimdiden bağırmaya başladı bile. Eğer ortaya çıkmazsanız zaten büyümüş olan kartopunun önüne geçemezsiniz. Geçemediğiniz gibi altında kalır ve daha ayağa kalkamazsınız.

Yaşım sizden büyük. Basketbol oynamak başka futboldan gelmek başka.

Siz bilirsiniz.
Hoşça kalın…

YORUM YAP