Volkan Yılmaz: Yapılamayacak şeyi vaat etmek aldatmaktır

Volkan Yılmaz: Yapılamayacak şeyi vaat etmek aldatmaktır

8.02.2024 08:51:41

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bir araya gelerek 2024 yılı ilk altı ayında uygulanacak zam oranını açıkladı.

“1 YILLIK DEĞİŞİM ORANI % 215,4”

Toplu İş Sözleşmesi'nde 2024 yılı ilk altı ayı için belirlenen zam oranı üzerinde bir zam yaptıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “31 Aralık 2022 tarihindeki çıplak ücretlere 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olacak zamla birlikte, 1 yıllık değişim oranı ortalama olarak % 215,4 olmaktadır.” dedi.

“31 AĞUSTOS 2023 İLE 01 OCAK 2024 TARİHLERİ ARASINDAKİ ZAM ORANI % 56,3 OLMUŞTUR”
Başkan Yılmaz, sözleşmede belirtilen zam tarihlerine bakıldığında, yeni zamla birlikte 4 aylık süre sonra yansıyan zam oranının ortalama % 56 olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Toplu İş Sözleşmesine göre 1 Ocak 2024 tarihinde % 20 oranında yapılması gereken zam % 35 olarak uygulandığında, 31 Ağustos 2023 ile 01 Ocak 2024 tarihleri arasındaki 4 aylık sürede zam oranı % 56,3 olmuştur.” diye konuştu.
“EN DÜŞÜK ÜCRET 30.330 TL OLDU”
% 35 olarak uygulanacak 2024 yılı ilk altı ay ile birlikte günlük en düşük brüt yevmiye 810 TL'ye yükselirken, bununla beraber aylık giydirilmiş (yemek ayni) en düşük ücret 30.330 TL oldu.
“YAPILAMAYACAK ŞEYİ VAAT ETMEK ÇALIŞANLARI ALDATMAKTIR”
Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: Belediyemizin gelirleri ve bütçe imkânları dikkate alındığında Silivri Belediyesinde çalışan mesai arkadaşlarımıza ücret zamlarında gerçekleşen enflasyon üzerinde artışlar sağlanmıştır. Söz konusu bu ücretlerin fevkalade iyi ve yeter olduğunu söylemek maalesef mümkün değildir. Ancak, karşılığı yani geliri olmayan bir giderin yapılması da mümkün değildir. Yapılmasını vaat etmek ise çalışanların aldatılmasıdır. Bizim ise aldatmayla işimiz olmadı olmayacakta. Önceliğimiz, Silivri'ye, Silivri'de yaşayan herkese hizmet etmektir. Hak indinde en hayırlı işler olan halka hizmeti, yalnız ben değil birlikte yaparsak anlamlı olacaktır. O sebeple siz mesai arkadaşlarımız, “Belediye Başkanı haklarınızı vermiyor” ve aslı astarı olmayan şeyleri varmış gibi takdim ederek, yapılacak seçimler arifesinde partizanca hareket edip algı yaratma peşinde koşanların gönüllerinizi ve kafalarınızı karıştıracak söylemleriyle, işyerlerimizde çalışma barışını bozmaya yönelik eylem ve teşebbüslere karşı uyanık ve duyarlı olmalısınız. Bugün olmayana yarın sahip olabiliriz, eksiklerimizi tamamlayabiliriz, onun için bugün Silivri'mizin huzur ve güven ortamına sahip çıkacağınıza ve gelişmesine katkı sağlayacağınıza inanıyorum. Hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum.”

 

  1. ssss ssss

    Silivri halkına verdiğin değerin %10 luk kısmını çalışanına vermiş olsanız daha iyi olurdu etkinlikler yapılır personeller öne sürülür ama verilen değer %0

YORUM YAP