Ankara Savunma Sanayi Başkanlığı’na davet edildiler

Ankara Savunma Sanayi Başkanlığı’na davet edildiler

22.04.2024 11:04:38

Su Altı Dronu ile büyük bir başarıya imza atan Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ROV ekibi, Ankara Savunma Sanayi Başkanlığı'na davet edildi.

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ROV ekibi, yaptıkları Su Altı Dronu ile büyük bir başarıya imza atarak T.C Milli Savunma Bakanlığına davet edildi.
Bu davet kapsamında Ankara Savunma Sanayi Başkanlığı'na giden okul ekibi, projelerini geliştirmek ve geleceğe dönük planlarına katkı sağlamak amacıyla ilgili birim başkanları ile toplantılar yaptılar. Ayrıca ASELSAN'dan da özel izin alınarak kısa bir gezi düzenlendi. Bu gezi kapsamında ASELSAN'ın tarihi ve neler yaptığı ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, HASGAL ROV Su Altı Drone projesine emek veren danışman öğretmen Ebru İş'i, takım kaptanı Metin Ege Aral'ı, mekanik sorumluları Fatih Ethem Başak ve Hüseyin Eren Yalçınkaya'yı, yazılım sorumluları Emre Nas ve Mehmet Efe Tatlısöz'ü, tasarım sorumluları Ahmet Kerem Duru ve İlayda Yağmur Torunler'i, elektronik sorumluları Niyazi Pehlivan ve Talha Kerem Yarar'ı ve projeye desteğini esirgemeyen öğretmenlerin ve okul idaresini tebrik eder, başarılarının devamını diledi.
Renginar SALİ

YORUM YAP