Ali Düşmez'in amatör camia için yapacağı bir şey kaldı!

Ali Düşmez'in amatör camia için yapacağı bir şey kaldı!

2.02.2021 10:49:11

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Bölgesel Amatör Lig maçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada eksiklikler olduğunu ifade eden Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk, Başkan Özdemir'e kasıtlı olarak amatörler hakkında yanlış bilgi verildiğini iddia etti.

Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Nihat Özdemir geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, BAL maçları için Nisan ayını işaret ederken, amatör ligleri takip edenleri hayrete düşürecek beyanlarda bulunmuştu. Özdemir açıklamasında özetle, “Amatör liglerde yaklaşık 117 bin maç oynanıyor, 320 bin futbolcu, Antrenör ve kulüp çalışanı istihdam ediliyor. Aileleri ile birlikte dolaylı olarak 1 milyon kişi bu liglerden etkileniyor. Amatör Ligde mücadele edecek yaklaşık 268 BAL kulübün seyahat ve test masraflarının maddi yükünü kaldırmaları çok zor olduğunu düşünüyoruz” demişti.

ALİ DÜŞMEZ'İN AMATÖR MAÇ İZLEMEDİĞİNİ HERKES BİLİR

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in bu açıklamasına yorumda bulunarak tepki gösteren İstanbul ASKF eski Genel Başkan Yardımcısı ve Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Seymen Gençtürk, "Nihat Bey'e bu yanlış bilgileri veren Başkan Vekili Ali Düşmez'dir. Ali Düşmez'in amatör maç izlemediğini herkes bilir, Ali Bey'in derdi başka… TFF Başkanı'na verdiği yanlış rapor neticesinde birçok sporcu başta olmak üzere spor ailesi mağdur oldu. Ali Düşmez 5 makamı boşuna işgal ediyor, 9 yılda amatörleri bitirdi. Kendisine kariyer planlarından vazgeçip giderayak amatör futbol için en küçük bir gayret ve çaba gösterse daha hayırlı olacaktı” ifadelerine yer verdi.

"BEN AMATÖRLERİ BİTİRDİM, BENİ ALKIŞLAYIN DEMEK İSTEDİ"

Geçtiğimiz günlerde önce bir radyo kanalına ardından da bir TV programına çıkan Ali Düşmez'in, amatörlerin saygınlığını zedelediğini belirten Gençtürk, açıklamasında şunlar dile getirdi: "Ali Düşmez'in spor camiasına verebileceği hiç bir hizmetin olmadığını 2014 yılında kendisine karşı aday olduğumuzda da söylemiştim. Yıl 2021 ve aynı şeyleri söylemeye devam ediyorum. Ve haklı olduğumuzu tüm Türkiye gördü. Bunca zamandır amatörlerle ilgili tüm yetki koltukları kendisinde olmasına rağmen 'benim yetkim yok' diyerek açıklamalar yapan Düşmez, üzülerek belirtmek isterim ki tabiri caizse topu taca atmıştır. Kendisine sormamız gerekir;  Bu yetki sizde yoksa neden bu makamları boşuna işgal ediyorsunuz, neden istifa etmiyorsunuz?  Ali Düşmez'in hiçbir şey anlaşılmayan sözlerinden tek anladığımız "Ben amatörleri bitirdim, beni alkışlayın" demektir…

SALON SPORLARI AÇIK, FUTBOL SAHALARI NEDEN KAPALI?

Ülkenin farklı bölgelerinden spor salonlarında müsabakaların oynandığına dair görüntülerin geldiğini anımsatan Gençtürk, "TFF Başkan Vekili Mehmet Baykan aynı zamanda Gençlik Spor Genel Müdürü; Nasıl oluyor da Mehmet Baykan'ın sorumlu olduğu tüm salonları açık ve tüm branşlar antrenman yapıyor? Bazı branşlar resmi müsabaka yaptığı gibi birçok branşın da maç takvimi tarihsel olarak açıklanmış durumdayken Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı amatör futbol müsabaka ve antrenmanları neden yasak, tesisleri niçin kapalı? Buradan şunu anlıyoruz. Amatörlerden gelen 2 Başkan Vekili var. Birisi sorumlu olduğu Kulüplerin durumunu çözmüş, diğeri hiçbir şey yapmamış. İşini yapmayan Ali Düşmez'e yakışan çıkıp bu çifte standart duruma tepki koyması veya istifa edip başarısız olduğu görevlerden derhal istifa etmesidir.

"NİHAT BEY'İN YAPTIĞI AÇIKLAMAYI DÜZELTMESİ GEREKİR"

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in amatör futbol ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hep beraber izledik. Başkan, amatör futbolu oynatamamanın zorluklarından bahsetti, üzülerek izledim kendisinin bu konu hakkında yeterince bilgisi olmadığı belli. Amatör futbol ile ilgili olarak Nihat Bey'e sunulan rapor eksik, hatalı ve yanlıştır. Bu raporu da sunan Ali Düşmez. Sayın Özdemir açıklamasında, yol mesafesi, test maliyetleri, müsabaka masraflarından bahsederek karamsar bir tabloyu çizerek beklentileri boşa çıkarttı ancak amatör futbola gönül verenler bu durumun böyle olmadığı iyi biliyorlar.  Buradan Türkiye Futbol Federasyonu yönetimine özellikle seslenmek isterim Ülke genelinde üç yüz iki bin beş yüz lisanslı futbolcu, binlerce Antrenör ve altı bin futbol kulübünü ilgilendiren kararları nasıl olur da başkan olduğu spor dalından bihaber Ali Düşmez'in iki dudağı arasına bırakır ve binlerce insanı mağdur edersiniz! Nihat Bey'in yaptığı açıklamayı düzeltmesi gerekir. Başkan diyor ki, maçlar oynanırsa bütçe sıkıntımız da mevcut…

AMATÖRLER İÇİN BÜTÇE YOK DEMELERİ HATALI

Dedikleri bütçeyi anlatayım: 2018-2019 sezonu Türkiye geneli oynanan 117 bin müsabaka toplam masrafı elli milyon TL. Bu paranın yarısına yakınını zaten amatör kulüplerden transfer bedelleri gibi bir kaç gelir kaleminden geri alınıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 1 Eylül tarihinde Ankara'da yaptığı Olağan Genel Kurul'daki mali tabloyu sanıyorum herkes görmüştür. Burada paylaşılan tablo ve harcama kalemlerine göre TFF'nin 'amatörler için bütçe yok' şeklindeki açıklaması bana doğru değil gibi geliyor.

YORUM YAP