Alev Anne Hidroterapi Havuzunda Yüzme Dersleri

Alev Anne Hidroterapi Havuzunda Yüzme Dersleri

11.07.2019 12:39:05

Elit Sanat & Spor Kulübü tarafından Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Alev Anne Hidroterapi Havuzunda Yüzme Dersleri başlatıldı.

Elit Sanat & Spor Kulübü yetkilileri Osman Haliloğlu ve Abdulkadir Baldemir ve eğitmenleri, Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Alev Anne Hidroterapi Havuzunda Yüzme Dersleri programını başlattı.
İlçemiz tüm çocuklarına ve yetişkinlere açık olan havuzda, Elit Sanat & Spor Kulübü ve Lions Okul Aile Birliği'nin belirlediği program kapsamında kendilerine yapılan başvurular doğrultusunda Yüzme Dersleri yaklaşık bir aydır verilmekte.
Elit Sanat & Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen Yüzme Derslerini Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Sarten Ambalaj A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeren Sarıbekir Güzelbahar ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“SPOR BRANŞLARINDAN YÜZME, İYİLEŞTİRİCİ ETKİLERİYLE ÖNE ÇIKIYOR”
Kulüp Yetkilileri tarafından Hürhaber Gazetesi'ne yapılan özel açıklamada Yüzme Dersleri hakkında şu bilgileri verdi: “Yükselen şehir yaşamında, aktiviteler için azalan alanlar ihtiyaçları sınırlıyor. İnsanın beden ve ruh sağlığı açısından gelişimini destekleyen sporun önemi ise her geçen gün daha da artıyor. Bireylerin sağlıklı yaşamını destekleyici aktiviteler yapabilecekleri spor okulları, çağın trendleri arasında yerini alıyor.
Okul öncesi eğitim ile başlayan yararlı alışkanlık kazanma süreci, yetişkinlikte çeşitli spor disiplinleriyle devam ediyor.
Tüm spor branşlarının arasında, çok erken yaşlardan ileri yaşlara dek sürebilen, bedensel ve fiziksel engelli bireyler için iyileştirici etkileri ile bilinen yüzme, öne çıkıyor.

“AVANTAJLI YÜZME KAYITLARIMIZ BAŞLADI”
Elit Sanat & Spor Kulübü olarak en sağlıklı yaz sporu olarak Okul Öncesi Yüzme (4-6 yaş), Çocuk Yüzme (7-13 yaş), Yetişkin Yüzme (14+ yaş) seçeneklerini sunuyoruz.

OKUL ÖNCESİ YÜZME
Okul öncesi yüzme; fiziksel yapıları henüz tam oturmayan ve gelişme fazlasıyla açık olan okul öncesi çocukları için benzersiz bir aktivitedir.
Bu eğitim, çocukların; suya adaptasyon, su fobisini yenme, suda can güvenliğini sağlama, temel yüzme becerisi gibi alanlarda gelişmesini ve akran grubuyla sosyalleşmesini sağlar. Eğitim sırasında suda kimsenin yardımı olmadan ilerleyebilen çocukların motor gelişimleri desteklenir.

OKUL ÖNCESİ YÜZME PROGRAMI
Okul Öncesi Yüzme Programı şöyle;
-Pazartesi ve Çarşamba günleri; saat 14.00-15.00, 15.30-16.30, arasında
-Salı ve Perşembe günleri; saat 14.00-15.00, 15.30-16.30, arasında
-Cumartesi ve Pazar Günleri ise; saat 10.30-11.30, 13.30-14.30 arasında.

ÇOCUK YÜZME
Çocuk Yüzme; yüzme havuzunda, çocukların suya adaptasyonuyla başlayan kapsamlı bir eğitim programını içerir. Bu eğitim ile çocuklar, uzun vadede daha dayanıklı bir vücut, esnek ve güçlü kas yapısına sahip olurlar. Temel yüzme becerisi ve teknik yeterlilik kazanan çocuklarda özgüven ve spor disiplini gelişir.

ÇOCUK YÜZME PROGRAMI
Çocuk Yüzme Programı şöyle;
-Pazartesi ve Çarşamba günleri saat; 12.30-13.30, 17.00-18.00, 18.30-19.30 arasında,
-Salı ve Perşembe günleri saat; 12.30-13.30, 17.00-18.00, 18.30-19.30 arasında,
-Cumartesi ve Pazar günleri saat; 09.00-10.00, 12.00-13.00, 15.00-16.00 arasında.

YETİŞKİN YÜZME
Yetişkin yüzme; su fobisini yenme, yüzmeye yeni başlayanlara temel yüzme becerileri kazandırma, mevcut yüzme tekniklerini geliştirme, bireylere genel vücut kondisyonu kazandırma ve koruma alıştırmaları, sakatlık sonrası rehabilitasyona yönelik çalışmaların tümünü kapsar. Serbest yüzmek isteyen herkes için uygundur.

YETİŞKİN YÜZME PROGRAMI
Yetişkin Yüzme Programı şöyle;
-Pazartesi ve Çarşamba günleri (erkekler) saat 20.00-21.00 arasında,
-Salı ve Perşembe günleri (kadınlar) saat 20.00-21.00 arasında,
-Cumartesi-Pazar günleri (kadınlar) saat 16.30-17.30 arasında,
-Cumartesi –Pazar günleri(erkekler) saat 18.00-19.00 arasında,

ÖZEL DERS
Özel Ders; yüzmeye yeteneği ya da ilgisi olan, kısıtlı zamanını değerlendirmek isteyen veya hızlı yüzme öğrenmek için sabırsızlanan, yüzmede teknik beceri kazanmak isteyen bireylerin hızlı gelişimine katkı sağlar. Özel derslerimiz yüzme öğrenme garantilidir.
KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER
Kayıt için istenen belgeler şöyle; Veli tarafından doldurulmuş (ıslak imzalı) kayıt formu, 2 adet fotoğraf ve tam idrar tahlili, Hepatit A kan testi ve sağlık raporu.

GEREKLİ MALZEMELER
Gerekli malzemeler şöyle; Mayo, bone, gözlük, terlik (kullanılmamış) ve havlu (bornoz).

KARDEŞ İNDİRİMİ %20
Avantajlı yüzme kayıtlarından yararlanmak isteyenlerin başvurması gerekmekte. Kontenjanımız sınırlıdır. %20'lik kardeş indirimi uygulamaktayız.” Renginar SALİ

YORUM YAP