Engin Akın

Aldınız Mı

Hayırlısı olsun ne diyelim. Bir başka açıdan bakıldığında kendileri çaldı kendileri oynadı da diyebiliriz. Tek tek ödül alanları inceleyecek olursak bu yazı okunmaz ve uzun olur kısaltayım sizler için… Ödül alanların, hemen hemen hepsinin birbirleri ile göbekten bağlı olduğunu göreceksiniz. Mesela STV'nin aldığı ödül! İl Temsilcimiz sayın Yemen Ekşioğlu burada program yapıyor sanırım, yanlış hatırlamıyorsam. Yılın en centilmen spor kulübü olarak da Silivri'den Alipaşa ödül almaya hak kazandı. Normaldir çünkü Alipaşa kulübünün başkanı il temsilci yardımcısını sporun doktoru olarak lanse etti yani fikri sabittir. Sonra alt yapıdan oyunculara da ödül verildi hiç dikkat ettiniz mi acaba neden ödül alan oyuncular amatörlerden değil de üç büyük takımdan? Belediye olarak ödülü Kağıthane aldı hayırlısı olsun da Kağıthane hangi partidendi acaba hatırlayanınız var mı?

Üstte ödül alanlar ve ödül verenleri hatırlayanız. Üşenmeden hafızanızı zorlayınız hele bir. Şimdi kafanızda hangi partinin ampulü yandığını sorsam ne cevap verirsiniz bana…

Ödül töreninde bile partizanca hareket edildi. Yani emek gasp edildi. Sizlerin il temsilciliği olarak ödül verme kriterleriniz nedir acaba? Bir partiye yakın olmakla mı vereceksiniz?

Ne ala memleket ya program yaptığınız tv kanalına başarılarından dolayı ödülü verin. Sonra da haktan hukuktan adaletten bahsedin. Boş verin bunları da amatörlerin sorunlarını giderin siz.

Geçtiğimiz günlerde birinci amatörün ikincilerini direkt süpere kaydırdınız. Bu ön elemesiz terfinin hediyesi ne oldu size? Bir kulübün üst lige gidebilmesi için bir diz üstü bilgisayar, plazma tv, büro mobilyası hediye etmesi yetiyorsa eğer neden lig oynanıyor? O zaman en çok hediyeyi sunanı alın bir üst lige, sonra yine en çok hediyeyi vereni de bir üst lige atlatın oh bitti gitti Süper ligdeyiz. Bu hafta rakibim Fenerbahçe… Bu kadar kolay mı emek tacirliği yapmak. 1. amatördeki kulüplere play-off oynatmayacaktınız o zaman Süper Amatör Kümede düşme potasını üç değil de ikide tutsaydınız. Üçüncü takımlarda size en güzel hediyeyi sunabilirdi. Hem stres de yaşamazlardı.

Göreve geldiğinizden bu zamanda o kadar çok çarpıklığa imza attınız ki buradan yazsam roman olur ve en çok satanlar listesine girer. Hatta Orhan Pamuk gibi Türkiye'de olduğu gibi, Türkiye liglerinde de Ermenilere soykırım yapıldı diye de yazarsam konuşsam benim bile nobeli verirlerdi eline. O zaman il temsilciliğine ben plaket verirdim, Ermenilere İl Temsilciliği tarafından yapılan soykırım tanındı diye.

Kulüpler ve kurumlar arasında bu kadar ayrım yaparsanız önümüzdeki seçimlerde sizde alırsınız en hayırlı ödülü, dışladığınız ve tanımadığınız kulüp ve kurumlardan…

YORUM YAP