Aktaş: Yerli üretim desteksiz kaldı

Aktaş: Yerli üretim desteksiz kaldı

3.04.2018 10:26:57

40 yılı aşkın süredir Yolçatı'da hayvancılık yapan İdris Aktaş, devletten bu zamana kadar hiç mazot desteği almadığını söyleyerek yakındı.

Uzun yıllardır Yolçatı Mahallesi'nde hayvancılık işiyle uğraşan Aktaş Çiftliği'nin sahibi İdris Aktaş, yerli üretimi baltalayacak politikalar hayata geçirildiğini üzülerek dile getirdi.

“BİR DEFA BİLE DEVLETTEN MAZOT DESTEĞİ ALMADIM”
Türkiye'de hayvancılığın zor günler yaşadığını söyleyen Aktaş, “Hükümet yetkililerimiz teşviklerle hayvancılık sektöründe yeni bir dönemin açıldığını, Türkiye'nin hayvancılıkta ithalata bağımlılıktan kurtarılacağını söylüyor ancak tam tersi politika geliştiriyorlar. Büyümenin ve dünyada söz sahibi olmanın anahtarı yerli üretimde başarılı olmaktan geçiyor. Y
erli üreticinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Yem kırma makinemiz günde 200 TL mazot yakıyor. Bugüne dek bir defa bile devletten mazot desteği almadım. Türkiye'de hayvancılık yapmak her geçen gün olanaksız hale getiriliyor. Mazot maliyeti artıran en önemli girdilerimizden. Hayvancılık yapanların ayakta kalması için devletten mutlaka artı bir destek alması gerekiyor. Ben bu işin içinde doğdum, kendim bildim bileli hayvancılık yapıyorum ancak son yıllarda uygulanan yanlış hayvancılık politikası sektörü kriz ortamına sürüklüyor. Devletin bizlere destek olmasını bekliyoruz yoksa hepimiz bu işi yavaş yavaş bırakacağız, başka işlere yöneleceğiz.” diye konuştu.

Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP