Aksoy: 17 Eylül mitingi sahiplenilmeli

Aksoy: 17 Eylül mitingi sahiplenilmeli

8.09.2017 09:18:44

İstanbul Garip Dede Dergâhında bir araya gelen Alevi kurumları ve Eğitim Sen camiası, 17 Eylül'de  yapılacak mitinge ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi adına Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy da katılım sağladı.

Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şube Başkanı Coşkun Aksoy, Alevi kurumları ve Eğitim Sen öncülüğünde eğitimin dinselleştirilmesi, gericileştirilmesi ve tek tipleştirilmesine, muhalefeti sindiren anti-demokratik baskı ve dayatmalara karşı 17 Eylül'de İstanbul Kartal Meydanı'nda yapılacak ‘Hak ve Adalet' mitingine ilişkin gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantı önceki gün, saat 12.30'da Garip Dede Dergâhında kaydedildi. Laik, bilimsel, kamusal, parasız ve anadilde eğitim istemiyle 17 Eylül'de düzenlenecek miting sonrasında 18 Eylül'de ise Milli Eğitim Bakanlığı ve tüm illerde ve ilçelerde Milli Eğitim müdürlükleri önünde basın açıklamaları gerçekleştirilecek. Mitingi örgütleyen kurumlar arasında Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Demokratik Alevi Dernekleri, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Garip Dede Kültür ve Cemevi Derneği, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Vakıflar Federasyonu da bulunuyor. 17 Eylül'de yapılacak mitinge sahip çıkılması gerektiğini belirten Aksoy, “Eşit yurttaşlık ve tam demokrasi isteyen herkes orada olmalı” diyerek, vatandaşları miting meydanına davet etti.

“GERÇEK LAİKLİK, EŞİT YURTTAŞLIK VE EŞİT HAKLAR MÜCADELESİNİ YÜKSELTMEK İSTEYEN HERKESİ KARTAL MEYDANINDA BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
Alevi Bektaşi Federasyonu Eğitim ve Bilim Emekçiler Sendikası adına Tertip Komitesinin deklare ettiği basın bildirisi aynen şöyle: “Değerli basın mensupları, 17 Eylül günü İstanbul'da yapacağımız miting için siz kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.
Biz Alevi örgütleri ve Eğitim Sen olarak 17 Eylül'de Kartal'da başta eğitim müfredatı olmak üzere her alanda yaşanan tekçiliğin yarattığı gerginlik bütün toplumsal kesimler arasında gerginlikleri artırmaktadır. Gerginlikler ve toplumsal huzursuzluklardan duyduğumuz rahatsızlığı, girilen yolu geleceğimiz bakımından kaygı verici olarak düşünmekteyiz. Bu nedenle bu duruma sessiz kalmamak ve mücadeleyi yükseltmek için öncelikle başta tüm Alevileri, eğitimcileri, emek ve demokrasi güçlerini, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, aydın, yazar, sanatçıları ile bu durumdan rahatsız olan herkesi 17 Eylül'de Kartal Meydanında birlikte olmaya çağırıyoruz.
Çünkü;
Yeni müfredatta görüldüğü gibi şeriatçı eğitime karşı eşit, parasız, bilimsel ve kamusal anadilde eğitim için başta Aleviler olmak üzere tüm inançların her alanda eşit şekilde yer alması ve zorunlu din derslerinin kaldırılması için,
Eşitsizliklere karşı herkese hak ve adalet için,
Cinsiyetçi eğitime karşı durmak için,
Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek için ve geleceğimize sahip çıkmak için,
Tekçiliğe karşı durmak için,
OHAL ile işten atılan öğretim görevlileri ve kamu çalışanları başta olmak üzere tüm mağdurlar ile şu an açlık grevlerini sürdüren Nuriye ve Semih için,
OHAL'in kaldırılması için,
Tutuklu bulunan milletvekilleri başta olmak üzere gazeteciler, aydın ve yazarlar için,
Susturulmak istenen özgür basın, kapatılan televizyonlardan Tv 10, Yol Tv, Hayat Tv, Imc Tv adını sayamadıklarımız radyolar ile muhalif gazeteler, ajans ve dergiler, dernekler, demokratik kitle örgütleri için,
Barış ve kardeşlik için,
17 Eylül'de Kartal'dayız.
Bizler bu yolda hak ve hakikat için yeryüzü hakkın yüzü oluncaya dek, yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek hak aşkına direneceğiz.”
Toplantı katılımcıların soru ve görüşleri ile devam etti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP