Akça: Silivri İSKİ yatırımlarına doyacak

Akça: Silivri İSKİ yatırımlarına doyacak

30.01.2016 10:29:17

Tayini çıkan Silivri Su Kanal Ruhsat Şefi Müdür Yardımcısı Ercan Akça, önceki gün Muhtarlar Derneğine ziyarette bulundu. İSKİ'nin Silivrililere içme suyu, atık su ve çevre yatırımı kazanımlarından bahseden Akça, “Önümüzdeki beş sene içinde Silivri İSKİ'nin yatırımlarına doyacak” dedi.

“HER ZAMAN EMRİNİZDEYİM”
Silivri'de Su Kanal Ruhsat Şefi Müdür Yardımcısı olarak hizmet veren Ercan Akça, şunları söyledi: “Burada gücümün yettiğince şevkle hizmet etmeye çalıştım. Silivri güzel bir yer, sizler gerçekten güzel insanlarsınız. Ben Karadenizliyim; siz Trakyalılar kibar, nazik, temiz, sabırlı insanlarsınız. Fener'de yollar berbat, Büyükkılıçlı'da hala eksiklikler var, Değirmenköy'de pek sıkıntıları çözemedik, buna rağmen sabırlısınız. İnşallah beş sene içinde İSKİ komple Silivri'yi bitirecek. Ben bir kardeşiniz olarak her zaman emrinizdeyim.


“İSKİ SİLİVRİ'YE BÜYÜK PARALAR HARCIYOR”
Silivri merkezde şu anda Su İnşaat ile Atık Su İnşaat çalışıyor. 100 kilometre Selimpaşa'da 100 kilometrede Silivri merkezde içe ve atık su imalatları yapılıyor. İçme suyu için yeni bir ihaleye daha çıkılacak muhtemelen Mayıs-Haziran gibi başlar; Selimpaşa, Gümüşyaka ve Silivri merkezi çözecekler. Atık suda Selimpaşa'dan Çanta'ya kadarki kısım çözülecek. Çanta'dan sonrası için yeni ihale dosyası hazırlanıyor. Biz kurum olarak buraya gerçekten çok büyük paralar harcıyoruz.

“ARITMA TESİSİNİ BU SENE AÇACAĞIZ”
Tabi bu toprak altında olduğu için görünmüyor. 3 tane arıtma tesisi yaptık. %80 oranında bitmek üzere. Biz bu İleri Biyolojik Arıtma Tesisini Bakırköy'de bundan 3 sene önce açtık. Silivri'ye bu sene açıyoruz. İnşallah önümüzdeki beş sene içerisinde Silivri tamamlanırsa içme ve atık su yönünden daha yaşanabilir, denizlerine daha rahat girilebilir bir Silivri olacak.

“İÇME SUYU DEPOLARIMIZ BU YAZ FAALİYETE GİRECEK”
Selimpaşa'da, Kadıköy'de, Ortaköy'de içme suyu depolarımız var. Şu anda Alipaşa'ya 10 bin tonluk bir depo yapılıyor. Değirmenköy'e inşallah 15 bin tonluk depo yapılacak. İçme suyu depolarımız da bu yaz faaliyete girecek. Selimpaşa, Ortaköy, Kavaklı'da susuzluk yaşanmayacak. İyi olacak inşallah; önümüzdeki beş sene içinde Silivri İSKİ'nin yatırımlarına doyacak.”
Muhtarlar, Ercan Akça'yı görev süresindeki katkı ve destekleri için teşekkür ederek uğurladı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP