Sevginar Sali

AK Parti karşıtı kamplaşma!

Türkiye genelinde iktidar olmayı borçlu oldukları birleşme kadar AK Parti’nin Silivri’de başarılı olamamasının nedeni kendi içlerindeki parçalanma ve CHP’nin karşılarında kurduğu set… Silivri’de AK Parti karşıtlığı söz konusu olunca asla bir araya gelmeyecek olan kişiler, temelde büyük ölçüde kişisel çıkarları bazında olsa da, öyle bir birlik içine giriyorlar ki; AK Parti’nin gördüğü göreceği tek iktidar 2004 kalacak ümitsizliğine ben bile kapılıyorum. İktidar olmaları bana çok lazım olduğundan değil, ensesinde muhalefetin nefesini hissetmeyen iktidarın uğrayacağı bozulmadan endişe duyduğum. İktidara kendine çeki düzen vermek konusunda medyaya hiç güvenmeyin bu hususta; hele Silivri’de… Kendimize hayrımız yok! Sivil toplum kuruluşları deseniz keza aynı şekilde öyle deli cesareti ile inandıklarının arkasından gidecek bir hava yok onlarda, daha çok Trakya rahatlığı belirleyici. Yanlışlıkla AK Parti’nin kapısından girmesiyle bilinen biri bir yere aday olmaya görsün! Karşısına, siyasi manada AK Parti’nin iktidarını engelleyen, setin ışık hızıyla yükselişine baka kalırsınız.
Özcan Başkan da Dilek Demiral da bu ara "algı yönetimine” takmış vaziyette. Var mı böyle bir şey? Tabi ki evet. Kimi yerde kapı gibi var, kimi yerde var olma ihtimali bir korku salmaya yeter… Ama birileri bu algıyı yönetirken, birileri yönünü ve varlığını kestirmekte güçlük çekiyor...
Hani şimdi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifi genel kurulu ile ilgili acayip bir kamplaşma oluştu ya… Konu esasen son derece basit. Kooperatifin üyeleri oy kullanacak. Bu kişiler mevcut yönetimden memnun değilse, kimse onların fikrini değiştiremez. Memnunsalar da aynı konu geçerli. Bunun için iki aday dışındaki örgütlenmeler ve basınla mücadele hem sevimsiz hem boşu boşuna. Siyasete işi bulaştırmak daha da manasız. İşin cılkını çıkartıp bunu süreçten kazançlı çıkma iddiası komik.
Bırakalım da adaylar yarışsın, üyeler karar versin. Siyasetçilerin enerjisi çok fazlaysa 2015 genel seçimlerine odaklanmak haklarında en hayırlısı olur.

SİLİVRİ HALKI UNUTMUYOR
CHP, bugün 23 Ocak 2015 akşam saat 19.00’da ilçe merkezinde Uğur Mumcu’yu anacağı bir etkinlik düzenleyecek.
Cumartesi günü de Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonunda Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi ile belediye birlikte, katledilişinin 22. Yıldönümünde Mumcu’yu anma programı gerçekleştirecek.

TATİL ZAMANI
"Karne günü” mü desem, "Tatil zamanı mı?” ikilemde kaldım… Neden tatil demekte karar kıldığımı anlamayan yoktur. Öğrencilik yıllarımın özlediğim tek sürece tatiller… Nasıl olsa ardından yine deli bir koşturmaca başlayacak ve her sene ile artacak; Çocuklar tatilin tadını çıkartın. Adeta onlarla ikinci ilk, orta ve lisesini okuyan velilere de iyi tatiller!

YORUM YAP