AK Parti, Kadir Has’a yer tahsisinin iptalini teklif etti

AK Parti, Kadir Has’a yer tahsisinin iptalini teklif etti

3.11.2020 12:45:46

Kasım Meclisinde söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Tekin, Kadir Has Üniversitesi'ne Selimpaşa'da yapılan yer iptal edilmesini önerdi.

AK Parti adına Tekin, Üniversitenin Selimpaşa Belediye Başkanlığı ile 1998 yılında imzalanan protokolün gereklerini yerine getirmediklerinden ve kamu yararının ortadan kalktığını gerekçe göstererek iptalin meclis gündeme alınarak Hukuk Komisyonunda kararlaştırılmasını istedi.

AK PARTİ KADİR HAS'A YAPILAN TAHSİSİN İPTALİNİ İSTEDİ

Ömer Tekin şöyle konuştu: “Mülkiyeti belediyemize ait olan Selimpaşa Merkez Mahallesi, 451 ada, 4 parsel sayılı taşınmaz üzerine üniversite kampüsü kurulması talebi neticesinde Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğü ile Selimpaşa Belediye Başkanlığı arasında 14/10/1998 tarihli bir protokol imzalandı. İş bu protokolün 3. Maddesinde; “Kampüs içerisinde yer alan fakülte veya yüksekokul olarak kullanılacak olan her biri 10 bin 500 m2'ye sahip 4 binadan ilkinin temeli 1998 yılında atılacak,  aynı özelliğe sahip diğer bina ise temel atma tarihinden 4 yıl sonra tamamlanarak hizmete girmiş olacak” hükmü geçmekte. Herkesçe bilindiği üzere bahsi geçen parsel üzerinde protokolün 3. Maddesinde belirtilen 4 adet binadan bugüne kadar sadece 2 tanesi inşa edildi. Taahhüt edilen diğer iki bina inşa edilmeyerek protokolün gereği yerine getirilmedi. İnşa edilen iki binaya rağmen uzun yıllardır eğitim öğretimin yapılmaması, taşınmazın tahsis amacına uygun olarak kullanılmaması kamu yararının da ortadan kalkması sebebiyle protokolün feshi ve gereği yapılan tahsisin iptalini gündeme alınarak Hukuk Komisyonuna havale edilmesini teklif ediyoruz.”

YILMAZ: SALIN ÖNCESİNDE TEKNOPARK VE GENÇLİK MERKEZİ KONULARINI GÖRÜŞÜYORDUK

Konuyla ilgili söz alan Başkan Yılmaz, göreve geldikten sonra Kadir Has Üniversitesi ile gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi verdi ve şöyle konuştu: “Mecliste sürekli başta devlet üniversitesi olmak üzere ilçemize üniversite kazandırılması konusunu değerlendiriliyor. Silivri'nin bir üniversite şehri olması noktasında ortak talep ve arzumuz var. Kadir Has Üniversitesinin Selimpaşa Kampüsüne iki yıllık bölümlerden sonra 4 yıllıklar da gelmeye başladı. Yönetim değişikliğinde belediye ile düşülen bir anlaşmazlık sonucu, üniversite mütevelli heyeti Selimpaşa kampüsüne yatırım yapmayı durdurdu; Cibali'ye yönelendiler. Devamında Selimpaşa kampüsünde eğitim azala azala tamamen sonlandırılma durumuna geldi.

Yeni dönem ile birlikte Kadir Has Üniversitesi mütevelli heyeti ve Rektörü Sondan Durakanoğlu ile üç defa toplantı yaptık. Pandemi öncesinde de o binalarda Teknopark Kurulması, bununla hem sanayici hem de istihdama katkı sunmayı değerlendirdik. Ayrıca binalardan birinin iki katını Gençlik Merkezi olarak kullanmak üzere anlaşmıştık. Terknoprakın tüm yatırım ve giderlerini üniversite karşılayacak, hisse payını görüşüyorduk, bir uzlaşmaya varamamıştık. Fakat pandemi patlar patlamaz Rektör hanım da ilk yakalananlardan biriydi ve süreçte Üniversite ile diyaloğu kaybettik.

“ÜNİVERSİTESİ İLE SON BİR GÖRÜŞME SONRASINDA MECLİSTE KONUYU DEĞERLENDİRELİM”

Yine de üniversite ile son bir görüşme yapmadan tahsis iptalini mecliste görüşmeyi, kararlaştırmayı doğru bulmuyorum. Bunun için Ömer Bey sizin de içinde yer aldığınız bir heyetle üniversite ile son bir istişare daha yapalım. Aynı hassasiyetleri paylaşıyorum. Bu son görüşmeden de netice alamazsak ne yapılması gerektiğine mecliste birlikte karar veririz.”

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP