AK Parti’de aday, CHP’de ön seçim krizi

AK Parti’de aday, CHP’de ön seçim krizi

22.01.2014 11:44:25

CHP’nin meclis üyesi belirlemedeki ön seçim krizini sollayan yeni bir gündemle yeni haftaya merhaba dedi Silivri. AK Parti’nin Başkan adayı kesinleşti haberini Tahir Sert’ten başka açıklayan kaynak da yok teyit eden yetkili de. Bir kesim kaynaklar Silivri adayının kesinleşmediği Başbakan’ın son bir anket istediğini aktarırken, diğer taraftan Sert ilk başkan adaylık beyanatını verdi, tebrikleri de kabul etmeye başladı. Sert, dışında partinin diğer yetkili mercileri ve aday adayları sessizliğini korurken, son dönemde özellikle Hüseyin Turan ve öncesinde Metin Karakaş’ın adaylığı ile ilgili gelen güçlü sinyaller sonrasında kamuoyunda şaşkınlık hakim.

AK PARTİ’DE DENGELER ALT ÜST

Karakaş ve Turan’ın adaylığı durumunda parti içi dengeler üç aşağı beş yukarı korunacak gibi gözükürken, Sert’in adaylığı ile birlikte her şey değişecek gibi görünüyor. Baştan bu yana Sert’in adaylığı için çalışan, daha doğrusu Metin Karakaş’ın olmaması için uğraş veren, Tamer Şişman, Sezgin Emir, Yalçın Yönet,Lütfü Vardar’ın parti içindeki pozisyonları güçlenme vaat ediyor. Tahir Sert’in, Osman Topaç ve Ahmet Yağcıoğlu’nu meclis listelerinde ön sıralarda değerlendirileceği konuşuluyor.

KARAKAŞ VE TURAN’IN DESTEĞİ

2004-2009 döneminde AK Parti dinamitleri Hüseyin Turan tarafından belirlenirken, 2009-2014’te Metin Karakaş etkisi tartışılmaz. Sert’in, 2014 yarışında bu iki ismin desteğini almadan başarılı olması imkansız gibi görünüyor.

DEĞİRMENCİ FAKTÖRÜ

CHP’nin adayı olamaması durumunda Selami Değirmenci’nin tavrı da etkili olacak. AK Parti adayının oy isteyebileceği kriterlerde (yerli) biri olması durumunda, Sert gibi, Değirmenci’nin MHP’den aday olmayacağı aksi halde adaylık şansını zorlayacağı yönündeki değerlendirmeler siyasi kulislerde söz konusu.

ÖN SEÇİM ADAY AÇIKLANDIKTAN SONRAKİ TARİHE ERTELENDİ

CHP’de dün son gelişme bu hafta sonu yapılması beklenen ön seçimin, yönetmeliğe süre bakımından uygunluk sağlanması amacıyla ileri bir tarihe ertelenmesi oldu. 1 Şubat’ta CHP’nin mevcut belediye başkan adayları için de geniş kapsamlı bir organizasyon hazırlığına başladığı, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a da ekibiyle birlikte katılım için hazırlık yapması bildirildiği öğrenildi.

Sevginar UYGUN


YORUM YAP