AFAD’tan Deprem Bölgesi için sıkça sorulan sorular ve cevapları

AFAD’tan Deprem Bölgesi için sıkça sorulan sorular ve cevapları

21.02.2023 10:41:47

İstanbul Valiliği, AFAD'ın Deprem Bölgesi için sorulan sorular ve cevapları yayınladı.

İstanbul Valiliği, 13 Şubat 2023 tarihli açıklamasında “AFAD'dan Deprem Bölgesi için sıkça sorulan sorular ve cevapları” başlığıyla merak edilenleri cevaplarıyla paylaştı.
Soru ve yanıtlar şöyle;
1-Deprem bölgelerinden ayrıldığımda, hak kaybına uğrar mıyım?
Deprem bölgelerinden kendi imkanlarıyla veya AFAD koordinasyonunda tahliye olan vatandaşlarımız için herhangi bir hak kaybı söz konusu değil.
2-Depremzedeyim, nasıl tahliye olabilirim?
Deprem yaşanan illerden kendi imkanlarıyla veya AFAD aracılığıyla ayrılmak isteyen vatandaşlarımıza, Tahliye Toplanma Alanlarına bilirim yapmaları halinde, yönlendirildikleri ilde barınma imkanı sağlanmakta.
3-Depremzede olduğuma ilişkin bir AFAD kartı almam gerekli midir?
AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına; başvuru esnasında afetzedelerin durumunu gösterir bir belge talep edilmemektedir. Başvuru sonrasında AFAD tarafından herhangi bir belge veya kart düzenlenmemektedir.
4-Deprem bölgesinden kendi imkanlarımla ayrıldım, barınma ihtiyacımın karşılanabilmesi için depremzede olduğumu nasıl kanıtlarım?
AFAD Tahliye Toplanma Alanlarına başvuru yapmadan kendi imkanlarıyla ayrılmış olan vatandaşlarımız, gittikleri ilde barınma talep etmeleri durumunda Valiliklere veya Kaymakamlıklara başvurarak konaklama imkanından yararlanabilecekler.
5-Depremden etkilenen yapılara ilişkin hasar durumunu nereden öğrenebilirim?
Binanızın hasar durumuna ilişkin bilgileri, http://hasartespit.csb.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.
6-Afetler sonrasında konutum hasar gördü, hak sahipliği işlemleri için ne yapmalıyım?
Hak sahipliği işlemleri hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra başlayacaktır. Bu işlemler e-Devlet üzerinden “AFAD Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu” adıyla açılacak olan bağlantıdan yapılacak.
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP