ADD Silivri’den suç duyurusu

ADD Silivri’den suç duyurusu

26.05.2021 11:47:24

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi; Akçakoca Müftüsü hakkında din hizmetlerinin kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve Atatürk'ün hatırasına hakaretten suç duyurusunda bulundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şubesi, Atatürk'e yönelik saldırıların takibini yargıda sürdürüyor.

Ramazan Bayramı'nda akrabalarını ziyaret etmek için Sakarya Karasu'ya gelen Düzce'nin Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu camide vaaz verdi. Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili "Yüzde 90'ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" dedi.

Soytekinoğlu, konuşmasının devamını Gezi olaylarına bağlayarak, "İstanbul'da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin, bir takımın da başkanı" diyerek Ali Koç'u ima etti.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından tepkiler oluştu. Düzce Müftülüğü'nce "Akçakoca İlçe Müftüsünün 'Selanik göçmenleriyle' alakalı sarf ettiği sözlerden dolayı soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklaması yapıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

ADD SİLİVRİ DE KAYITSIZ KALMADI

ADD Silivri de olaya sessiz kalmayarak Dernek Başkanı Av.Nilgün Karataş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Adliye'den paylaştıkları fotoğraf ile suç duyurusunda bulunduklarını kamuoyuna duyurdular.

 CHP SİLİVRİ DE TEPKİ KOYDU

CHP Silivri İlçe Başkanlığı da konuyla ilgili resmi sosyal medya hesaplarından tepkisini şöyle yayınladı: “Akçakoca Müftüsü, Cuma Vaazında Selanik göçmeni yurttaşlarımıza yönelik söylemleriyle nefret suçu işlemiştir.

Yüce dinimizi en güzel şekilde anlatması gerekirken zehir saçan diliyle kin ve nefret kusan bu şahıs hakkında yalnızca idari soruşturma açılması yetmez, derhal “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” suçundan soruşturma açılması gerekir.

Herkes bilmelidir ki; dilleri ile zehir saçan bu beyinler, İslam dinimize hizmet edenlerin temsilcileri değil, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen zihniyetin temsilcileridir. Bu karanlık zihniyetler hiçbir zaman bu topraklarda amaçlarına ulaşamayacaklardır.”

YORUM YAP