Acı gerçekler!

Acı gerçekler!

7.12.2019 12:32:11

Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ndeki Distilasyon Ünitesi'nin ücret tarifesinin artışına ısrarla karşı çıkan CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı'nın, “Bakış açısı çok önemli” sözü üzerine Yılmaz, daha fazla dayanamayarak eski defterlerin en kara sayfalarından biri ile birlikte açtı ağzını, kapattı gözünü ve dedi ki: “Önemli tabi. Hesap kitap yapmazsanız, rakamları değil popülist uygulamaları öne koyarsanız; bir yıl önce emekli olan işçinizin tazminatını ödeyemezsiniz… Denge tazminatlarını, ikramiyeleri bir yıl boyunca işçiye ödeyemezsiniz.”

 Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ndeki Distilasyon Ünitesi'nin ücret tarifesi Başkan Volkan Yılmaz'ın “İncelettim zarar ediyoruz” açıklamaları üzerine, iktidarın ‘kar payı' ilavesi muhalefetin ‘%133'lük zam' deyimi ile mecliste ele alındı.

BİR HAFTA ÖNCE İBB'DE ZAMMI SAVUNANLAR, BİR HAFTA SONRA SİLİVİR MECLİSİNDE KARŞI ÇIKMAK DURUMUNDAYDI

Kaderin garip bir cilvesi olarak bir hafta önce İBB'de su zammını savunan anlayışın temsilcileri bu kez benzer bir uygulamada ilçede karşı çıkanlar olarak sahnedeydi. İmamoğlu'nun aksine kazandığı seçimin vaatleri arasında Volkan Yılmaz hiç indirim sözü vermediğinden belediyenin gelirleri arttırmak hususunda tam hız ilerliyor.

YILMAZ ÖNCE SABIRLA ANLATTI SONRA AÇTI KARA KAPLI DEFTERİ!

CHP Grubu adına söz alan Süheyl Kırkıcı, 200 TL'den 400 TL'ye fiyat artışına karşı çıktıklarını zamana yayarak ve kademeli bir yöntem uygulanması önerisine Yılmaz, neden sıcak bakmadığını son raddede oldukça acı şekilde ifade etmek durumunda kaldı.

KIRKICI: BU UYGULAMA BİR İŞARET FİŞEĞİ

Kırkıcı, TÜRÜM'da kurulan Distilasyon Ünitesi'nin Türkiye'nin uzaklaştırıldığı, uzaklaştığı tarım sahası ile yeniden buluşması, insanların geçimini tarımdan sağlayabilmesi, bu alanda istihdam artışı, yeniden ve daha çok üretim ile ülkemizin kendi kendisine yetecek ülke konumuna kavuşmasının sağlandığını belirtti. “Bu uygulama bir işaret fişeği. Bu topraklarda tarımın var olduğunu ve yeter ki üretime dönüştürelim hepimize yetebilirliğini anlatmak istedik bu proje ile” diyen Kırkıcı, klasik geleneksel üretim modellerinden katma değeri yüksek üretime teşvikin bu proje ile Silivri çiftçisiyle buluşturmasının sağlandığını ifade etti.

“%133 ZAM TEŞVİKİN AMACINA AYKIRI OLUR”

CHP Grubu adına Kırkıcı, “İlave yük yaklaşımı doğru değil, 200-400'e bir anda yansıtmak doğur olmaz %133 zam teşvik amacına aykırı olacağını düşündüğümüz için teklife hayır oyu kullanacağız. Maliyet artışı doğrudur. Belediye zarar mı etmeli? Evet belediye bu teşvikten biraz zarar etsin sübvansyonun amacı zaten bu… Alanın yeşermesi adına zarar etmeyi göze alarak daha çok çiftçiyi nasıl bu üretimle buluştururuzu düşünmemiz lazım. Fiyat artışını yıllara yayarak kademeli geçişle çiftçiye desteğimizin devam etiği mesajını verelim”i önerdi.

YILMAZ: DOĞRU BİR UFUK AMA KADERİNE TERK EDİLMİŞ VAZİYETTE DEVRALDIK

Söz alan Başkan Yılmaz, bugüne kadar Silivri için taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiğini TÜRAM ve Lisesini önemsediğini belirtirken, “Doğru bir ufuk ve açı ama kaderine terk edilmiş vaziyette bulduk” dedi.

“İMECE USULÜ İLE ÇİFTÇİMİZE 2,5 MİLYON TL'LİK KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

“Protokol kapımızın önüne ekecek lavanta fidesi bulamadık” itirafını merkezi ne durumda devraldıklarını anlatmak için tekrarlayan Yılmaz, tarıma destek yaklaşımını ilk kez imece usulü ile 300 dönüme ekilen arpa tohumunun Haziran ayındaki hasadından el edilecek tohumların Silivrili çiftçilere bedelsiz olarak dağıtılacağını hatırlattı. Bu çalışma ile üreticimize yaklaşık 2,5 milyon değerinde katkı sağlanacağını ifade etti.

“Yan yana gelmesi imkansız insanlar el ele tutuşacak” iddiasını bu projeyi imece usulü ile hayata geçirerek nasıl gerçekleştirdiğinin altını çizdi…

“TARIM BAKANLIĞI MİSYONUNA MI SOYUNMALIYIZ O KADAR KAYNAĞIMIZ VAR MI?”

Tüm bu uygulamalar ve düşünceler ışığında Distilasyon Ünitesi'nin fiyat güncellemesinin zam diye adlandırılamayacağını belirten Yılmaz, daha önce hiçbir maliyet hesabının yapılmadığını, Silivri'deki lavanta üreticisine maliyetine amortismanı eklemeden hizmet ereceklerini özellikle vurguladı. 24 üreticimiz (150 dönüm) üniteden faydalandığını diğer kullanıcıların başka illerden geldiğinin de altını çizen Yılmaz, “Tarım Bakanlığı misyonuna mı soyunmalıyız o kadar kaynağımız var mı? Silivri halkına bunun cevabını verebilir miyiz?” diye sordu!

“ÜRETİMİ ARTTIRMAK İÇİN SIKIM DEĞİL FİDE KONUSUNDA DESTEK OLALIM”

“Üretimi artırrak için sıkıma değil fideye destek vermeliyiz” noktasında ısrara eden Başkan Bey, “Hiçbir hesap kitap yapılmadan bir uygulama yapılmış. Üretimi desteklemeyi sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bunun için bu yıl 30 bine yakın lavanta fidesi ekildi yıllık 1 milyon hedefimiz var. Popülizm yapacaksanız siz hayır deyin biz evet diyeceğiz… Ama ben gerçekçi olmamızı öneriyorum rasyonel bir şekilde fiyatın belirlenmesini teklif ediyorum” diye konuştu.

KIRKICI: HER ŞEY PARA DEĞİL

Süheyl Kırkıcı'nın, “Rakamlarla oynuyorsunuz. Her şey para değil” çıkışına Başkan Yılmaz, “Rakamlarla oynamıyorum, rakamlar objektif kavramlardır. Yaptığımız uygulama sadece 24 üreticimize yılda 1200-1300 TL ek maliyet getirecek” dedi.

BAKIŞ AÇISI FARKI!

Kırkıcı'nın, “Bakış açısı çok önemli” sözü üzerine Yılmaz, daha fazla dayanamayarak açtı eski defterlerin en kara sayfalarından birini ve “Önemli tabi; bir yıl önce emekli olan işçinizin tazminatını ödeyemezsiniz! İşçiyi, hakkı, hukuku savunursunuz; bir yıl önce belediyeden emekli olan işçimizin tazminatını ödeyemeyiz. Niye? İşte hesap kitap yapmazsanız rakamları değil popülist uygulamaları öne koyarsanız denge tazminatlarını, ikramiyeleri bir yıl boyunca işçiye ödeyemezsiniz.

Benim görevim burasını şeffaf, denetlenebilir aynı zamanda denk bütçeyle idare edebilen bir belediye haline getirmek. Bu yönetim anlayışı ile belediyelerin denizin gittiği, karanın göründüğü bu ortamda sürdürülebilirlikleri yok. Tasarruf etmek durumundayız. Üreticinin distlasyon ücretini başa baş noktaya getirip ne belediyeye yük, ne onlardan bir kar anlayışıyla yaptığım uygulama da onlara büyük bir destektir aynı zamanda Silivri Belediyesi'nin bütçesine de yapılan doğru bir uygulamadır” diyerek konuyu oymaya sundu. Gündem maddesi CHP'nin ret oyuna karşın oyçokluğuyla meclisten geçti.

Sevginar SALİ

 

 

 

 

 

YORUM YAP