Sevginar Sali

9. YILDÖNÜMÜ

Bugün 29 Mart 2018…
bunuÖzcan Işıklar'ın Silivri Belediye Başkanlığında 9. Yıldönümü… 29 Mart 2009'da seçildi, 30 Mart 2014'te güven tazeledi... 31 Mart 2019'a nasıl gittiğimize bakalım mı?
Bu dönemlerde görevi başında olandan yaptıklarının değerlendirmesi alınır ve de ikinci olarak muhalefetin görüşü kamuoyuna yansıtılır!
Işıklar'dan başka 9 yıldır konuşan olmadığı için (aralarda olduysa da unuttuk artık, balık kadar olmasa da biz o kadar derin hafızaya sahip bir toplum değiliz) bu yıldönümünde de onu konuşturmanın bir esprisini bulamadım…
Muhalefet namına ne var ortalıkta şöyle bir bakındım! Bakındığımla kaldım…
Rakipsizlik bir başarı mıdır? Bence başarıdır. Başkalarından daha iyisini yapmaya uğraş vermek yerine, alternatiflerini başını kaldırmadan ortadan kaldırırsan bu “savaşmadan zafer kazanmak” gibi bir şey bir bakıma… Eleştirilse, tartışılsa da mutlak suretle takdir edilmesi gereken bir beceridir.
Başkanın en sevdiği söz “Seven göz kusur görmez”; diyor ki ‘beni sevin ki kusurlarım gözünüze batmasın' : ) Zaten sevilmese çekilecek dert değil!
Her şeye rağmen sevemeyenler için de uyguladığı bir reçete var! Korku da sevgi kadar güçlü bir duygudur!
9 yılın sonunda güzel günlerimizin yanında yüreği ağzında, dişi tırnağında, kalbi kırık vakitlerimiz de oldu tabi; uçurum kenarlarında dolaşmalar, yükseklerden ‘Eyvah' demeye kalmadan dört ayak üstüne çakılmaktan son anda kurtulmalar, sık sık ‘Ne şanslı adammış' dedirttiği zamanlar ve daha neler gördük…
‘Normal insan' Özcan Işıklar'ı 9 yıllık belediye başkanlığı dönemi sonunda epeyce unuttuk, kendisi de aynı durumda zaten; kendinizi çok suçlu hissetmeyin bu hususta : )
Bir yıl sonra yine bir Mart Pazar'ı yeniden seçim yapacağız…
“Işıklar, CHP'den aday” beklentisi çok doğal ama kimse bu seçenek olmazsa artan bir şekilde İYİ Parti'den, azalarak da olsa MHP'den aday olabileceğine kesin bir itirazla yaklaşamıyor… Çok uçuk ama AK Parti alternatifini bile dillendirenler var…
Belediye Başkanımız Özcan Işıklar'ın ruh halini, Silivri'ye yaptıklarının mutluluğundan çok yapamadıklarının mutsuzluğu belirliyor… Bize başarılarını yüksek sesle anlatırken, gözleri başaramadıklarına öylesine bir dalıyor ki; aklının iki ara bir derede kalışında Silivri'nin umudu boğuluyor!
Allah'tan o umut; tazelenebilen bir şey… Işıklar'ın da belediye başkanı olarak en iyi başardığı bu; yollar, otoparklar, kültür merkezleri değil de çimento ve demirle yapılmayan umut, daha iyi bir geleceğe dair inanç aşılamak… Tek şart azim ve kararlılığının sürmesi… Bunu tetikleyen yeterince kişisel sebebi, toplumsal olanlar da mühim tabi, olduğuna ise yaşadığı sürece sahip olacağı kesin : )
Geçenlerde Cem Şah yazmıştı; “Gemi su alıyor” diye… Türkiye geneli ile alakalı bu tespitini Silivri'ye uyarlamak da mümkün… Her gemi belli limitlerde su alabilir… Ama kaptan, gemisine hakimse, mürettebatın imkanlarına vakıfsa, müdahaleler hususunda bilgili ve tecrübeliyse, görevine sadakat içerisinde, yola çıkılan, limana güvende ulaşmak adına önüne çıkan tüm engelleri başarıyla bertaraf edecektir. Aksi ile ilgili endişeleriniz olabilir ama inancımız ve beklentimiz bu yönde olmalı; şu veya bu kişi ya da partiden sebep değil Silivri için...

YORUM YAP