7 mahallede vatandaşın bakkal borcu ödendi

7 mahallede vatandaşın bakkal borcu ödendi

20.04.2020 08:00:26

Ramazan ayında varlıklı insanların zor durumda olanların borçlarını kapatma geleneği Silivri'de de hayat buluyor; 2 gün içinde 7 mahallenin bakkal borçları ödendi.

Bir süredir Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ‘Robin Hood' diye adlandırılan uygulamaya yönelik en son Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hayırseverlere çağrıda bulunmuştu.
Silivri'de de uygulama Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın öncülüğünde hatta bizzat eşi Ezgi Yılmaz ile birlikte uygulamasında hayat bulurken, hayırsever iş insanlarımızın katkıları ile devam ediyor.

7 MAHALLEMİZDE BAKKAL BORÇLARI SİLİNDİ
Silivri'de geçtiğimiz hafta sonundan itibaren sessiz sedasız Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın hayırseverlerimizin katkıları ile yürüttüğü çalışma neticesinde Alipaşa, Küçük Kılıçlı, Bekirli, Sinekli, Yolçatı, Gazitepe, Sayalar bakkallarında 15 Nisan'a kadar olan vatandaş veresiye borçları hayırseverler tarafından ödenerek kapatıldı.

“VERESİYE BORÇLARI HAYIRSEVER BİR VATANDAŞIMIZ TARAFINDAN YAPILAN ÖDEMELER İLE KAPATILMIŞTIR” YAZISI
Uygulamanın gerçekleştirildiği bakkallara: “Bu bakkal esnafımızdan veresiye olarak alışveriş yapmış olan bütün vatandaşlarımızın 15 Nisan 2020 tarihine kadar olan veresiye borçları hayırsever bir vatandaşımız tarafından yapılan ödemeler ile kapatılmıştır” yazısı asıldı.

“AĞLAYARAK TEŞEKKÜR ETTİLER”
Küçük Kılıçlı Mahallesinde faaliyet gösteren bakkal işletmesinin sahipleri İbrahim ve Melek Ayata, "Vatandaşlardan bir tanesi gerçekten çok mağdur durumdaydı. Ayda 200-300 lirayı zor ödüyordu. Her gün ekmek almaya geliyor, gözümüzün içine bakıyordu. 2 çocuğu engelli. Bu borcun ödendiğini söyledik. Gözleri doldu, ağlayarak bize teşekkür etti" şeklinde konuştu.

OSMANLI'DAN GELEN BİR GELENEK
Osmanlı'da varlıklı insanların Ramazan Ayında esnaftan "zimem" denilen veresiye defterini satın alması geleneğinin Silivri'de yeniden hayat bulması ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Sevginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Gümüşyaka Mezarlık yolu asfaltlandı
Sonraki »

YORUM YAP