5. Uluslararası Metropol Şehirler Olimpiyatı’nda 2. olduk

5. Uluslararası Metropol Şehirler Olimpiyatı’nda 2. olduk

24.12.2020 10:37:45

İstanbul Bilim Olimpiyatları Şehir Takımı, 5. Uluslararası Metropol Şehirler Olimpiyatı'nda 2'nci oldu.

Bilim olimpiyatları, öğrencileri bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik etmek, onların bu alanda yeteneklerini değerlendirmek ve geliştirmek amacıyla düzenleniyor. Bilim olimpiyatlarındaki sınavlar çeşitli oturumlardan oluşuyor. Kuramsal ve deneysel boyutu ile lise öğretim programlarını aşacak nitelikte olan bu sınavların içeriği, lise öğrencilerinin üniversite öğrenimine hazırlanmasını gerektirecek bir tarzda hazırlanıyor.

MOSKOVA METROPOL ŞEHİRLER OLİMPİYATI

Değerlendirme aşamasında öğrencilerin sınavdan aldığı toplam puan esas alınıyor ve yapılan sıralamaya göre madalya veriliyor. Spor olimpiyatlarının aksine bu yarışmalarda öğrencinin girdiği yüzdelik dilime bakılarak birden fazla altın, gümüş ve bronz madalya veriliyor.

Aynı formatı takip eden Moskova Metropol Şehirler Olimpiyatı'nda ise her şehrin takımı; fizik, kimya, bilgisayar ve matematik dallarında, her bir dalda 2 üye olmak üzere toplam 8 kişiden oluşuyor. Katılımcıların sınav sonuçlarına göre hem bireysel hem de şehir sıralaması yapılarak, ödüller dağıtılıyor.

5.Uluslararası Metropol Şehirler Olimpiyatı salgın sebebiyle bu yıl çevrim içi gerçekleştirildi. Olimpiyat sınavları matematik, fizik, kimya ve enformatik(bilgisayar) alanlarında yapıldı. Önce ısınma turu sonra birinci aşama daha sonra ise ikinci i aşama sınavları uygulandı. Kimya sınavının deney kısmı Koç Üniversitesi'nde gerçekleştirilirken fizik sınavı bilgisayar ortamında yapıldı.

Takım liderliğini Murat Yoğurtçu'nun üstlendiği İstanbul Bilim Olimpiyatları Şehir Takımımız, yarışmaya katılan 28 ülkenin 31 şehri arasından 2'ncilik kupası ile gümüş madalya almaya hak kazandı.

TEMEL BİLİMLER VE BİLİM OLİMPİYATLARI

Olimpiyatlarının önemine dikkati çeken İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı "Şehrimizdeki bilim olimpiyatları çalışmaları her geçen gün çok daha nitelikli hâle geliyor. Bu alandaki uluslararası yarışmalar salgından dolayı artık çevrim içi olarak düzenleniyor. Hiç şüphesiz öğrencilerimizi matematik, fizik, kimya, bilgisayar başta olmak üzere temel bilimler alanına yönelten en önemli unsurlardan biri takım hâlindeki yarışmalardır. Öğrencilerimizi bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik etmek, onların bu alandaki yeteneklerini değerlendirmek ve geliştirmek gerekiyor. 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiğimiz Temel Fikirlerden Temel Bilimlere Projesi son yıllarda giderek öne çıkan bilim olimpiyatları çalışmaları bakımından çok önemli." dedi.

Şehir takımımızın gayet iyi bir sonuç elde ettiğini kaydeden Yazıcı "Sonucun şehrimizdeki bilim olimpiyatları faaliyetlerinin daha çok desteklenmesi ve diğer süreçlerin geliştirilmesi açısından hayli önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle olimpiyatlara katılan tüm öğrencilerimizi kutluyorum.  Temel bilimlere ilgilerinin artarak devam etmesini diliyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Takımımıza verdikleri destekten dolayı Vali Yardımcımız Sayın Hasan Hüseyin Can'a müteşekkiriz. Takım liderimiz Murat Yoğurtçu başta olmak üzere takımımızı olimpiyatlara hazırlayan öğretmenlerimize ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

OLİMPİYATLARA KATILAN TAKIMIMIZ

İstanbul Bilim Olimpiyatları Şehir Takımını oluşturan öğrencilerimiz şöyle; İstanbul Erkek Lisesi öğrencisi Ahmet Ala, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Alper Tezcan, Kabataş Erkek Lisesi öğrencisi Ayşe İrem Durmuş, Galatasaray Lisesi öğrencisi Berkan Tarak, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi Eser İlke Genç, Enka İstanbul Koleji öğrencisi Barış Koyuncu, Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Erzurumluoğlu ve Çağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Cengiz Eray Arslan.

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Keşke
Sonraki » Karaköprü 3 puanını aldı 1-0

YORUM YAP