5. kreş Cumhuriyet’e

5. kreş Cumhuriyet’e

13.01.2020 13:11:11

Bu dönem için Silivri Belediyesi ile İBB işbirliğinin en güzel örneği kreşlerin sayısı 5'e yükseldi. Eylül 2019'da Yeni Mahalle'de startı verilen yatırımları Aralık'ta Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy takip etti. Yılmaz, Cumhuriyet Mahallesi için de müjdeyi verdi; İBB, Silivri'ye kazandırdığı 5. kreşi bu bölgeye yapacak.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, “150 Mahalleye 150 Kreş” sloganıyla başlattığı, “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında Silivri'ye yapılacak 5. kreşin yeri Cumhuriyet Mahallesi olarak belirlendi. Başkan Yılmaz, kısa bir süre önce Cumhuriyet Mahallesi bölgesinde söz konusu yatırıma ihtiyaç bulunduğunu, İBB'nin de gerçekleştirmeye hazır olduğunu ancak eğitim alanı olarak planlara işlenen yer eksikliğini olduğunu kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Bey yer arayışlarının olumlu sonuçlandığını müjdeledi. Ve sosyo ekonomik yapısı ile çocuk sayısı çoğunluğu gereği ihtiyaç gözetiminde İBB'ye ilçemize yapacakları 5. kreş için Cumhuriyet Mahallesi'nde uygun yer belirlendiğini açıkladı.

Yeni Mahalle'den sonra Silivri Belediyesi Aralık Ayı meclisinde Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy'de üç yeni kreş yapımı için İBB'ye yer tahsisleri gerçekleştirildi. Yeni yatırım konusunda tahsis sürecinin kısa sürede tamamlanarak İBB tarafından ilçemize 5. Kreş yatırımının Cumhuriyet Mahallesine kazandırılması kesinleşti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP