3. Ari İşletme Belgesini almaya hak kazandı

3. Ari İşletme Belgesini almaya hak kazandı

22.08.2023 11:53:42

Eriş Yem Hastalıklardan Ari Gönüllü Sağım Bireysel Beslenme Ar-Ge Çiftliği Hayvancılık İşletmesi, 3. Ari İşletme Belgesini aldı.

İlçemiz Kadıköy Mahallesinde faaliyet gösteren, Eriş Yem Hastalıklardan Ari Gönüllü Sağım Bireysel Beslenme Ar-Ge Çiftliği Hayvancılık İşletmesi, yapılan testler sonucunda hak ettiği 3. ari işletme sertifikasını aldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Özkan İnal ile birlikte işletme yetkilisi Ziraat Mühendisi (Zooteknist) Hüseyin Yenişehirli 'ye takdim etti.
Belge tesliminin hemen ardından İlçe Müdürü Ertuğrul, işletmede kullanılan ve ülkemizde sınırlı sayıda envartere sahip Robotik Sağım Sistemi'ni inceledi.
Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip, tüm hayvanları Şap, Tüberküloz ve Bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine Hastalıktan Ari İşletme denilmekte.
Buket
KARAHIZIR

YORUM YAP