2017 Münazara Yarışması’nın 2. turu tamam

2017 Münazara Yarışması’nın 2. turu tamam

22.12.2017 10:08:27

2017-2018 eğitim-öğretim yılı liseler arası Münazara Yarışması'nın 2. turu da tamamlanarak, 3. turda yarışacak okul takımları belli oldu.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 eğitim-öğretim yılı liseler arası Münazara Yarışması sürüyor. Yarışmanın 2. turu 19 Aralık 2017 tarihinde İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu'nun konferans salonunda gerçekleştirildi. Yarışmayı Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu Müdür Yardımcısı Harun Batuhan Çeçen sundu. Okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katılarak takımlarının yanında oldu. Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu 6. ve 7. sınıf öğrencileri de yarışmayı takip edenler arasındaydı.

MÜNAZARA YÜRÜTME KURULU VE JÜRİ
Münazara Yürütme Kurulu Okul Müdürleri Erhan Yaman ve Nilüfer Demirkaya'dan, jüri kadrosunu ise Silivri Ortaokulu Müdür Yardımcısı Muammer Şahin, İBB Abdülezel Paşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Eylem Günşen, 75. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mine Aslı Doğan ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Kabakçı oluştu.

2. TUR KARŞILAŞMALARI ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi takımı “Nano teknoloji yararlıdır”-Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise “Nano teknoloji zararlıdır” dedi.
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi “Gelenekler gelişmenin önünde engeldir”-Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Temel Lisesi “Gelenekler gelişmenin önünde engel değildir” konusunu savundu.
Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi “İnsan hakları alanında ilerlemek için değerler önemlidir”- Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı ise “İnsan hakları alanında ilerlemek için yasalar önemlidir” dedi.
Değirmenköy İMKB Çok Programlı Lisesi takımı “Turizmin gelişmesinde doğal güzellikler etkilidir”- Atatürk Anadolu Lisesi “Turizmin gelişmesinde tesisler etkilidir” tezini savundu.
Konularına iyi hazırlık yapan öğrenciler, özgüvenleriyle de dikkat çekti. Bazı takımlar birbirlerine çok yakın puan aldılar.

ÜST TURA YÜKSELENLER
Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Atatürk Anadolu Lisesi takımları aldıkları yüksek puanlarla bir üst tura yükseldi.

3. TUR RAKİPLERİ VE MÜNAZARA KONULARI
Münazaranın 3. Tur'una yükselen okullardan Silivri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi “İnsan başarıya doğuştan gelen yetenekleriyle ulaşır”, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı ise “İnsan başarıya sosyal hayattaki birikimleriyle ulaşır” konusunu savunacak.

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi takımı “Toplumların gelişmesinde sinema etkilidir”, Atatürk Anadolu Lisesi takımı ise “Toplumların gelişmesinde tiyatro etkilidir” konusunu savunacak.

Renginar SALİ

YORUM YAP