18 Mart Canın Vatan, Millet ve Bayrak uğruna destanlaştığı gündür

18 Mart Canın Vatan, Millet ve Bayrak uğruna destanlaştığı gündür

22.03.2016 11:17:59

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dün Silivri'de törenle kaydedildi. Silivri Kaymakamlık önünden Atatürk Anıtı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıldönümünü kutlamak ve vatanı uğuruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak üzere Atatürk Anıtı önünde toplanıldı. Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar, Garnizon Komutanı Yarbay Muhammet Sevinç, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Spor Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, kamu kurumu, oda, dernek ve kooperatif başkanları, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Öğretmenlerden Selahat Özel'in sunduğu tören programı Silivri Kaymakamlığı, Silivri Garnizon Komutanlığı, Silivri Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şubesi adına çelenkler sunumuyla başladı. Ardından büyük önder ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

SERT: BUGÜN; CANIN VATAN, MİLLET VE BAYRAK UĞURUNA DESTANLAŞTIĞI GÜNDÜR
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Jandarma üsteğmen Armağan Sert tarafından yapıldı. Sert, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Bugün, Türk adının dünyaya duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımız yeryüzünün pek çok noktasında taşıyanların, üç kıtaya Türk Yurdu haline getirenlerin Türklük uğruna bedenlerini bu mübarek topraklara koydukları gündür.
Bugün; “Git evladım yıllarca ben oğulsuz kalayım, şu yaralı bağrımı kara taşları çalayım, hadi oğlum hadi git ya gazi ol ya şehit ol…” diyerek davul, zurna ile asker ocağına gönderdiği oğlunun tertemiz anlını öperken, son yolculuğuna uğurlayan aziz şehit anaları babaları eşleri ve çocukların gurur günüdür.
Bugün; barutun kanla, kanın canla buluştuğu canın vatan, millet ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.
Bugün; Çanakkale'nin geçilemeyeceğinin Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.
Bugün 18 Mart; Vatanımızın bağımsızlık ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden Asya'da, Afrika'da, Avrupa'da, Yavru Vatan Kıbrıs'ta ve güzel yurdumuzun dört bir yanında şehitliklerde ve savaş şartları gereği bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan binlerce kahraman şehidimizin aynı günde ve görkemli bir şekilde anılması için belirlenmiş şehitleri anma günüdür.
Bugün; ülkesi, bayrağı, vatanının bütünlüğü uğrunda canlarını feda eden istiklal ve bağımsızlığın abideleri, yurt sevgisi ve kahramanlığın en büyük sembolleri olan şehitlerimize şükran ve minnet duygularımızı sunduğumuz gündür...
Bugün; Ulu Önder Atatürk'ün “Yurtta barış, dünyada barış” ilkeleri doğrultusunda kendilerine tevdi edilecek vatan toprağına savunma görevlerine her hazır olmak maksadıyla görevleri başında yitirdiğimiz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla andığımız gündür.
Bugün; halkın huzur ve güvenliği için şer odaklarıyla mücadelelerinde canlarını veren emniyet teşkilatı şehitlerimizin, şanlı yurdum her bucağın şanla dolsun, yurdum seni yüceltmeye andlar olsun diyerek yurdumuzun en ücra köşelerinde öğrencilerine bir kelime öğretebilmek mücadelesi içindeyken kalleşçe katledilerek mertebelerin en büyüğüne erişen eğitim şehitlerimizin ve diğer görevleri başında şehit düşenlerin huzurunda saygıyla eğildiğimiz gündür.

“SİZLERE LAYIK OLMANIN BİLİNCİ İÇİNDE DİMDİK VAZİFE BAŞINDAYIZ”
Kahraman şehitlerimiz, sizler asla vazgeçemeyeceğimiz ve ödün veremeyeceğimiz vatan, millet, bayrak ve cumhuriyet idealleri uğruna canlarınızı seve seve feda ettiniz, rahat uyuyunuz. Bilin ki manevi varlığınızdan güç alan ve dünya var oldukça bu idealleri kendisine görev edinmiş olan bizler dün olduğu gibi bugün de Atatürk ilke ve inkılaplarının savunucusu ve takipçisi olarak, iç ve dış tehdit ile risklere karşı ülkemizin güvenliğini sağlamak maksadıyla her şart altında üzerimize düşecek görevleri hazır ve sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız.

“AYNI ÜLKÜLERİ YAŞATMAK, KURSAL BORCUMUZ”
Yüce Türk Milleti zaferlerin ve mazisi insanlık tarihiyle başlayan kahraman Türk Ordusunun birer mensubu olarak aynı ülküleri, aynı ruhu yaşatmak bizim için kutsal bir borçtur. Söz veriyoruz ki en gelişmiş silahların dahi yok edemeyeceği ulusal ve manevi gücümüz Türk Milletinin bağrında yetiştirdiği ölümsüzlerle sonsuza değin filizlenmeye devam edecektir.
Aziz şehitlerimiz manevi huzurlarınızda minnet, saygı ve şükran duygularımızla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”


Jandarma üsteğmen Armağan Sert tarafından yapılan günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Şeker Nine'nin okuduğu şiirle Çelenk Töreni sona erdi.


Renginar SALİ

YORUM YAP