Yürekleri küçük, marifetleri büyük

Yürekleri küçük, marifetleri büyük

23.06.2016 10:53:34

İlk sahne deneyimi yaşayan Aydede Çocuk Evi minikleri, renkli gösterileriyle velilerinin mest etti.

2015-2016 Eğitim-öğretim yılında açılan ve Emine Sezginer'in kurucu, Ece Tahsinkaya'nın sorumlu müdürlüğünde hizmet veren Özel Aydede Çocuk Evi ilk yıl sonu gösteri programını ve Mezuniyet Töreni'ni birbirinden renkli gösteriler eşliğinde gerçekleştirdi. 19 Haziran 2016 tarihinde Mega Silvia Düğün Salonu'nda düzenlenen programda Aydede Çocuk Evi ailesinin heyecanını veli ve yakınları paylaştı. Okul müdürleri Emine Sezginer ve Ece Tahsinkaya, konuklarını kapıda karşılayarak hepsiyle tek tek ilgilendi. Salon girişinde kurulan sergide, Aydede Çocuk Evi öğrencilerinin yıl boyunca hayal dünyalarını ve el emeklerini katarak yaptıkları çalışmalar yer aldı. Veli ve yakınları, miniklerin eserlerini inceleyerek heyecanlandılar.
Yoğun katılımın gözlemlendiği program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Özel Aydede Çocuk Evi minikleri gösterilerini sunmak üzere sahneye çıktı.
İclal Subaşı, Gamze Kuzeyli, Bahar Adalı ve Nazlı Dönmez öğretmenlerinin rehberliğinde hazırlanan Ateş Böceği, Modern Dans, Bale, Roman Dans, Gamzeli Yarim, “Harmandalı”, Mehter Takımı, İşaret Dili ve İngilizce gösterileri birbirini izledi. Minikler göz alıcı kostümleri ve sevimli halleriyle sahnede kendilerine hayran bıraktı. Sevimli halleri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Gurur, heyecan, mutluluk ve coşku dolu program Babalar Günü dolayısıyla hazırlanan slaytla devam etti. Aydede Çocuk Evi minikleri, babalarına hissettikleri duyguları ifade ettiler ve dileklerini ilettiler.

SEZGİNER: ÇOK BÜYÜK BİR AİLE OLDUĞUMUZU BİZE HİSSETTİRDİNİZ
Yıl sonu programı Mezuniyet Töreni ile devam etti. Aydede Çocuk Evi Kurucu Müdürü Emine Sezginer, bir konuşma yaptı. Sezginer, “Herkese tekrardan merhaba. Bizler bir yıl önce çok güzel bir yola çıktık. Bu kadar büyüyeceğimizi tahmin etmedik. Bugün buraya gelerek çok büyük bir aile olduğumuzu bize hissettirdiniz. Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum.

“BABALAR GÜNÜ'NÜZ KULU OLSUN”
Hayatım boyunca varlığını ve desteğini hissettiğim, benim kahramanım dediğim babamın ve tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum. İyi ki varsınız.

“HEDEFİMİZ HAYATA ÖZGÜVENLİ VE MUTLU ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK”
Bugün ilk gösterimizi sunuyoruz ve çok heyecanlıyız. Heyecanımı maruz görün. Şu an ben bile çocuklarımız kadar cesur davranamıyorum. O kadar güzel gösteriler sundular ki çok gururlandım. Okul olarak hedefimiz buydu, bireysel farkılıklarını ortaya koyarak hayata özgüvenli ve mutlu çocuk yetiştirmek. Okul öncesi eğitim döneminde en kıymetli varlıklarınızı bizlere emanet ettiğiniz, bizi onurlandırdınız, ama emin olun bizler de bu emanetleri en iyi şekilde yetiştirmek için varız. Bunun için çabalıyoruz. Anlayışınız, verdiğiniz destek ve karşılıklı yapmış olduğumuz iletişim sayesinde çok güzel bir yıl geçirdik. Eminiz ki çok daha güzel yıllar geçireceğiz. Sizler gibi velilerimiz olduğu için çok şanslıyız.”

MEZUNİYET COŞKUSU
2015-2016 Eğitim-öğretim yılında hizmete açılan Özel Aydede Çocuk Evi, ilk mezunlarını vermenin heyecan ve mutluluğunu yaşadı. 6 Yaş grubu mezun öğrenciler Rüzgar Gümüş, Ecrin Beril Eskicioğlu, Ata Berk İlgür, Ezgi Olgundağ, Efe Aksöz, Ada Akbulut ve Talha Aydır'a mezuniyet belgeleri Kurucu Müdür Emine Sezginer tarafından takdim edildi. Sezginer, öğrencilerine ileride yapmak istedikleri meslekleri sordu, ardından tebrik etti. Aydede mezunları keplerini havaya fırlatarak ilkokula yelken açtı. Tören burada sona erdi.

Renginar SALİ

YORUM YAP