Yeni projeyle Baba-çocuk ilişkisi kuvvetlendirilecek

Yeni projeyle Baba-çocuk ilişkisi kuvvetlendirilecek

18.12.2018 09:40:23

Turgut Reis İlkokulu, “Süper Babamla Hayallerim Çok” adıyla bir eTwinning projesini daha hayata geçiriyor.

Turgut Reis İlkokulu, eTwinnig projelerinin bir yenisine daha imza atmaya hazırlanıyor. Sakarya'dan Ordu'ya, Aydın'dan Konya'ya birçok ilden katılım gösteren okulların yanı sıra ilçemiz okulu da Rehber Öğretmeni Mine Şahin ve Sınıf Öğretmeni Demet Atun Güzel'in üstlendiği "Süper Babamla Hayallerim Çok" projesiyle çocukların babalarıyla kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacak.

“SÜPER BABAMLA HAYALLERİM ÇOK” PROJESİNİN AMACI
“Süper Babamla Hayallerim Çok" projesinin amacı; çocukların fiziksel ihtiyaçlarının yanında psikolojik, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını karşılamak, onları 3T (tablet, telefon, televizyon) zararlarından korumak, babalarıyla birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, Okul Aile işbirliğini güçlendirmek, çocukların eğitiminde babaları aktif ve etkin hale getirmek, baba-çocuk kinestetiğini artırmak, baba-çocuk bağını kuvvetlendirmek, çocuklarımızın iletişim becerilerini artırıp, öz güvenlerini arttırmak, çocukların babalarıyla yapmayı hayal ettikleri tüm etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri ortam ve organizasyonları planlamak, çocukların hayatları boyunca gülümseyerek hatırlayabilecekleri ve anlatacakları anılar biriktirmek, hayallerini gerçekleştirirken “iyi ki varsın benim süper babam” sözünü işitmelerini sağlamak.

PROJE KAPSAMINDA YAPILACAK ETKİNLİKLER
“Süper Babamla Hayallerim Çok" projesi kapsamında yapılacak aylık etkinlikler planlandı. Planlamaya göre Proje ile ilgili web2.0 araçları kullanarak afiş ve logo hazırlanacak, kelime bulutları oluşturulacak ve pano hazırlanacak. Aralık ayında babalarla tiyatroya gidilecek, Ocak ayında suluboya resim çalışması yapılacak, Şubat ayında projede yer alan öğrencilerin babalarıyla birlikte belirlenen ortak bir yerde kahvaltı organizasyonu gerçekleştirilecek, sonrasında sinemaya gidilecek, Mart ayında babalar okula davet edilerek getirdikleri yap-boz'ları çocuklarıyla tamamlayacaklar, Nisan ayında havaların ısınmasıyla birlikte piknik veya gezi düzenlenecek ve okul kapanana kadar etkinlikler böyle sürecek.
Renginar SALİ

YORUM YAP