Volkan Yılmaz yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

Volkan Yılmaz yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyor

5.04.2021 14:02:45

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Nisan meclisinde gündeme getirdiği madde ile Ocak 2022'yi beklemeden bölgemizde Kırsal Mahalle statüsü ile sağlanacak avantajların Silivri'de İstanbul'da 39 ilçe arasında ilk olarak uygulanmaya başlanmasını değerlendirmeye açtı.

Silivri Belediyesi'nin Nisan oturumunda 12. gündem maddesi olan “Belediyemize bağlı Mahallelerin sosyo-ekonomik durumları ve benzer hususlara göre 2021 mali yılında uygulanmak üzere Plan ve Proje Müdürlüğünce revize edilen ücret tarifelerinin görüşülmesi”  oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

YILMAZ: KÖYLERDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZA SİLİVRİ BELEDİYESİ MECLİSİMİZDEN MÜJDEMİZ OLSUN

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili şu bilgiyi paylaştı: “Milliyetçi Hareket Partisi Grubunun İstanbul Büyükşehir Belediyesinde, 33 tane su indiriminden yararlanamayan, süresi dolan köylerle ilgili vermiş olduğumuz bir soru önergesi vardı. Çiftçinin ucuz su kullanımı konusunda bir soru önerge vermiştik. Mecliste çok ciddi tartışmalar yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunun İSKİ Tarifeler Yönetmeliği gereği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözülmesi gerektiğini, aksi halde İBB yönetimine zimmet çıkabileceğinden hareketle böyle bir yolu seçti. Cumhur İttifakı Grubu olarak biz de TBMM'de su tarifeleri çerçevesinde kırsal mahalle kanunu hazırladık. Bunun tartışmalarına girmeyeceğim. Buna kim ret, kim onay verdi. Bu, kamuoyunda tartışıldı, konuşuldu.

Silivri Belediyesi hep ilklere imza atıyor. Biz de İstanbul'da 39 ilçede, kırsal mahalleler olacak ilçeyiz. Lakin yasa şunu söylüyor;  Kırsal Mahalle kanunu ilçe meclisinden geçecek, daha sonra İBB'de üç ay içerisinde ya kabul edilecek, ya kısmen değişecek, ya da reddedilecek. Bunun sonucunda Kırsal Mahalle hüviyeti kazanmış olacak. Yasa, Ocak 2022 yılında yürürlüğe girer diyor. Bugün çıkarsak da 2022 yılının Ocak ayında yürürlüğe girecek. Vatandaşlarımız ev yapacakken harç ödüyor. Burada inşaat harçlarının da sıfırlanması gündemde. Silivri Belediyesi olarak bir çalışma yapacağız. Plan Bütçe Komisyonumuzda da tartışılacak. Biz Silivri Belediyesi olarak 2022 yılı Ocak ayını beklemeden, yükümlülüklerimizi yerine getirerek, Kırsal Mahalle statüsündeki bölgelerimizde harçları sıfırlayacağız inşallah. Buna burada tüm meclis üyelerimizin de destek vereceğini umut ediyorum. Köylerde yaşayan vatandaşlarımıza Silivri Belediyesi Meclisimizden müjdemiz olsun. Alacağımız kararların hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP