Erkut Uysal

Volkan Yılmaz şimdi ne yapacak?

23 Hazİran seçimleri artık geride kaldı. Kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu oldu. Hep söyledik yine söyleyelim bu bir seçimdi ve kazanmak var ise kaybetmekte vardı. Halkın iradesine saygı duyup şimdi yapılacakları takip etmek gerekli. Çünkü verilen vaatler, tutulması gereken sözler var. Yerine getirilen vaatleri alkışlayıp, tutulmayan sözlerinde nedenini öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Tekrarlanan İBB seçimlerinde en büyük alkışı CHP hak ediyor. Genel merkezi ile Vekilleri, İl sorumluları, ilçe örgütleri ile çok büyük çaba sarf edildi ve karşılığı zafer ile taçlandı. Tabi ki Ekrem İmamoğlu'nun seçmenleri kucaklayan, sevgi, saygı ve içten yaklaşımını görmezden gelemeyiz. CHP hakkı ile kazandığı bu büyük görevi en iyi şekilde yerine getirmeli, fırsat sonuna kadar değerlendirilmeli. Akıllarda soru işareti bırakacak bir uygulama, bir daha geri dönüşü olmayan bir yola sokacaktır partiyi… Büyük Şehir Belediyelerinde yapılacak en ufak hata CHP'nin tamamına mal olacaktır.
Silivri'de sandıktan çıkan sonuç gerçekten tarihi bir sonuç. Geçen haftaki yazımda ‘' Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın televizyon programına çıkıp tartışması tarihi bir olay sayılamaz ‘' diye belirtmiştim. Nedeni de tam olarak bu idi işte. İki aday arasında 800 bin'e yakın oy farkı olması ve bunun 2 aylık bir zaman zarfında oluşması bana göre tarihi bir olay niteliğindedir ve yıllar sonra da hatırlanacaktır.
Sokak ‘' Silivri'de ne olacak şimdi? ‘' diye düşünmeye başladı.'' Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz şimdi ne yapacak?‘' diye sorular soruluyor. Seçim önce verilen vaatler, herkese sunulan projeler var. Bu projeler hayata geçer mi yoksa hepsi sadece kağıt üzerinde kalır mı? Hatta ve hatta ‘'Volkan Yılmaz'ın Chp'ye geçme ihtimali olabilir mi?‘' şeklinde sorularla karşılaşmadım değil.
Silivri'de yaşayan herkes şunu bilmelidir ki, ne Volkan Yılmaz CHP'ye geçer ne de verilen vaatlerde aksama olur. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ile Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz gayet başarılı bir şekilde çalışacak ve güzel işlere imza atacaklardır. Zaten seçim döneminde Silivri'de miting yapan Ekrem İmamoğlu bunu bütün halka beyan etmiştir. A partili B partili olmak değil olay. Ayırmak, kayırmak değil mesele. Mesela güzelce kardeşçe, insan gibi yaşamak. Bunu her iki başkanında sağlayacağından ben eminim. Sizler de müsterih olun.
Yıkmak kolay, bizler yapıcı olalım. Bizler ne kadar bazı şeylere ön ayak olursak, biz ne kadar bir şeylerin gelişmesi için destekçi olursak o kadar büyücektir Silivri ve insanlık. Farklı partilerden olup güzel işlerin yapılabildiğini biz bu dönem Silivri'de yaşayacağız. Fakat bunun kimlerin sayesinde olduğunu unutmayalım. Emeklerin zayi olmasına göz yummayalım yeter… Hem İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, hem de Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı eleştirel açıdan zor bir dönem bekliyor. Çünkü her ikisi de olmaz deneni oldurdu, çünkü her ikisi de zor bir işe imza attı. Siyasetin gündemi, bir dahaki yerel seçimlere kadar bana göre sert esecek bir rüzgar. Başkanları baskıcı bir muhalefet bekliyor bana göre. Tabii ki de İstanbul ve Silivri'de yapılacak olan güzel işlere muhalefet sırf muhalif olsun diye karşı çıkacak değil. Emin olduğum bir şey var ise oda vatandaşın yararına yapılacak olan işlerde tam uyum içerisinde çalışılacağıdır.
İBB başkanı Ekrem İmamoğlu ve Silivri Belediye başkanı Volkan Yılmaz güzel projeler ile mutlaka hatırlanacak. Benden bundan adım kadar eminim… Sizler de kalbinizi ferah tutunuz… Yanlışları eleştirmek bizlerin ne kadar görevi ise lütfen sizler de halk olarak sessiz kalmayın ki doğru yol bulunsun… Mutlu huzurlu haftalar sizlerin olsun…

YORUM YAP