Sevginar Sali

Vatandaşı seçimden soğutmayın!

24 Haziran öncesinde, Ramazan ayı içinde bile bu kadar birbirini batırmaya, aşağı çekmeye heveslisi taraftar olunca daha fazla kendimi tutamayacağım… O onu, bu bunu ‘gömerken' İstanbul'da 31 Mart seçimlerinde oy kullanma hakkına sahip olan 10 Milyon 570 Bin 939 seçmenden 1 Milyon 704 Bin 325'i sandığa gitmedi. Sandığa gitmeyen seçmen sayısındaki artış kime kazanç sağlar diye düşünüyorum! Hesapta seçim tekrarında her iki taraf da temelde bu sandığa gitmeyen ve geçersiz oy kullananlar üzerinden iktidar hedefine ulaşmayı planlıyor! Sabahtan akşama kadar karşı mahalleye söverek olmaz o iş! Daha beter insanları oy kullanmaktan iyice soğutursunuz!
Bu arada 31 Mart'tan sonra 18 yaşını dolduran gençlerimiz 24 Haziran'da ilk seçim tecrübesini yaşayamayacak! Seçim listeleri güncellenmiyor ama ‘seçmen silinme' diye bir şey dolanıyor ortalıkta, oy kullanma hakkına sahip olanlar ve sandığa gitmeye kararlı olanlar, tedbiri elden bırakmayıp, kontrollerini https://esecmen.chp.org.tr internet adresi üzerinden yapabilirler ve hatta bir zahmet yapsınlar…

***

Yeterince siyaset dozu aldınız bu aralar, biraz arınmaya ne dersiniz? Valla dışarıda asık yüzlü bir hava, içinizde güneş açtıran birkaç satıra burun kıvırmayın : )

“UNUTMA, SENDEN BİR TANE DAHA YOK BU DÜNYADA!”
“Gülümsemeyi asla unutma. Gözlerinin içi gülsün gülerken, bakışların pırıl pırıl olsun ve her zaman nemli kalsın göz pınarların.
Unutma kendini sevilebilecek bir insan haline getirmeyi ve ondan sonra da kendini sevip kendine sarılmayı.
Zamana güven ve onun senin en büyük dostlarından biri olduğuna... Acılarının ve felaketlerinin ancak onun koynunda uyuyabileceğini unutma.
Başına gelenlerin günün birinde kişisel tarihinin ayrıntılarından biri olmaya mahkum olacağını daima hatırla…
Her çiçek sevgilin olsun, her sevgilin ise bir çiçek. Açık tut gönlünü tüm güzelliklere.
Yasalar, günahlar, yasaklar sen olduğun için vardır. Ve sen bir tane olduğun için şu koca dünyada, gir günaha çekinmeden, çiğne yasayı.
Aydedenin sihrini gönderdiği gecelerde uyuyarak çalma hayatından saatlerini. Gecenin içinde yolculuğa çıkmayı unutma.
İçinde hiç ölmeyecek bir gençlik virüsü yarat ve kaç yaşında olursan ol, her zaman yirmi beş yaşında kalman gerektiğini unutma. Asla taviz verme seni sen yapan yanlarından.
Onurlu bir yasam sürebilmen için, şartlar ne olursa olsun direnmeyi sakın unutma.
İçindeki seni katletmeye kalkma sakın. Kendine vuracağın her darbenin seni senden biraz daha uzaklaştıracağını unutma. Korkma mahallenin delisi olmaktan. Doğrucu Davutlar ne kadar çoğalırsa mahallende, hayat mutlaka daha iyiye gidecektir, unutma.
Hatanın affedilmeyecek olanından kaç, ama ‘Hata yapmayayım' diye de yakıp geçme yıllarını. Unutma ki, hiç hata yapmayan bir insan yapabileceklerinin en iyisini yapamamış demektir hayatta.
Korkma insanca korkularından. Ve korkunun kendisinden çok, onun beklentisinin daha korkutucu olduğunu unutma.
Bir anlamı olsun kendinle yaptığın kavgaların. Ve hep ileriye taşısın seni kavgada attığın her adım.
Açık bırak pencereni ve sabah güneşinin, rüzgarı önüne katarak perdelerle yapacağı raksa dönük olsun bakışların.
Küçücük mutlulukların görkemine inandır kendini ve gülümse. Umutların bitmesin asla! Umutların bittiği yerin, hayatın da bittiği yer olacağını asla unutma.
Ve şaire kulak ver: "Senden bir tane daha yok bu dünyada.”
*Alıntı

YORUM YAP