Tepecik ilk yarıda güzel işler çıkardı

Tepecik ilk yarıda güzel işler çıkardı

19.12.2019 09:49:51

Bilindiği üzere geçtiğimiz sezon son maçta ligde kalarak amatör ligin kapısından dönen Büyükçekmece Tepecikspor'un bu sezon kesin düşer diyenlerin çenesini ilk devre itibarı ile kapamış olması camia adına tabi ki sevindirici bir durumdu.

 

Büyükçekmece Tepecikspor'a şöyle bir bakıldığında bu sezonki kadroda birçok yeni isim yer alıyor. Örneğin ilk 11'i ise, Kaleci Evren Ramazan Üstündağ ( Dış Transfer), Hakan Esa (İç Transfer) geçtiğimiz sezonki kadroda ve az süre almış bir isim. Özkan Zileli (İç Transfer) o da az süre alan bir oyuncu. Enes Yılmaz (Dış Transfer) Alper Sürücü ( Dış Transfer), Deniz Yanılmaz (İç Transfer) geçtiğimiz sezon az süre aldı. Emre Usta (İç Transfer) az süre aldı. Berkay Ceylan (İç Transfer) az süre aldı. Mert Türkileri (İç Transfer) az süre aldı. Yunus Emre Yaşar (Dış Transfer). Şimdi geçtiğimiz sezon bu kadronun içerisinde yer alan fakat az süre alan bu oyuncuların nasıl oluyor da 2019-2020 futbol sezonunda takımın değişmez isimleri oluyor inanın merak ediyorum. Demek ki bu oyunculara geçtiğimiz sezonda şans verilseymiş takım hiç mi hiç sıkıntı yaşamayacakmış. Her neyse Teknik Direktör Enver Şen geldi de takım kendi hüviyetini bulmaya başladı.

 

Play-Offları zorlarlar

Sezona başlarken herkes takımdan umutsuzdu çünkü geçtiğimiz sezon takımın ilk 11'inde yer alan oyuncu neredeyse yok gibiydi. Yeni takımların sıkıntılar yaşayacağını düşünürken inanılmaz bir performans ortaya çıktı. Hiçbir yerden destek almayan tamamen kendi yağıyla kavrulan Büyükçekmece Tepecikspor, ilk devre itibarı ile 23 puan toplayıp Play-Off'un en büyük adayları arasında yer alması tabi ki sevindirici bir durumdur. 2018-2019 futbol sezonunda ilk devreyi 13 puanla kapayan Büyükçekmece Tepecikspor, bu sezon bunun üzerine koyarak 23 puanla ilk devreyi kapama başarısı göstermiştir. İbrahim Karaca, Alihan Aydın, Hakan Albayrak, Fırat Bozkurt, Güney Polat, Tufan Deniz Gelen, Günay Şakar, Bülent Demir, Eray Açıkgöz. Bu oyuncular geçtiğimiz sezon takımın değişmez oyuncularıydı ve bunlardan yoksun takımın geldiği nokta ortadadır. Ben buradan Teknik Direktör Enver Şen'in büyük bir başarıya imza attığını düşünüyorum. Zira elindeki kadro da ortada ve mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanmaya gayret gösteriyor. Daha bir gün şu eksik, bu cezalı, bu sakat ve ya bu formsuz dediği bir isim çıkmadı ağzından. Sürekli elindeki oyuncuları en iyi şekilde kullandı ve onlardan gerekli verimi almaya çalıştı. Takımın hücum gücü olan ve sakatlanarak sezonu kapayan Hasan Demir, sol tarafta görev yapan tecrübeli isim Caner Bulut'un sakatlanması ve devreyi kapaması, Fırat Bozkurt'un sakatlığının devam etmesi, Deniz Yanılmaz'ın sakatlanması ve bununla birlikte üç beş oyuncunun da formsuz oluşunu bir kez dahi olsa da beyanatlarında yer vermemeye gayret gösterdi. Hem olan mevcut kadronun iyi olması ve sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele etmesini sağladı hem de o oyunculara hocalıktan çok ağabeylik yaptı. Ekonomik anlamda sıkıntılar yaşanmadı mı tabi ki yaşandı. Bunu buradan ilk kez yazıyorum, bu takım birkaç kez idmana bile çıkmadı bundan kimin haberi oldu?. Hani derler ya kol kırılır, yen içinde kalır. Onlarda öyle yaptı. Futbolcular haklımıydı, bana sorarsanız tabi ki haklıydı fakat bunu kangrene çevirmeyerek kolu kırdılar fakat yeni de içinde bıkarak yollarına devam ettiler. Bugün bakıldığında gelinen nokta inanın mükemmeldir. Bu takıma birkaç tane nokta transfer yapılırsa ligin ikinci devresinde bu takım çok can yakar ve kendine de Play-Off'un içerisinde çok rahat yer bulur düşüncesini taşıyorum. İlk yarı boyunca oynanan maçlara gelinecek olursa hiç unutamayacağım maçların başında Karşıyaka geliyor. Bu maçta takım 1-0 önde iken penaltı kazanıyor ve penaltıyı kullanamıyor akabinde de kalesinde golü görerek iki altın değerinde puanı sahada bırakıyor. Birde Ofspor maçı, o maç tam bir kâbustu. Maçta atılan 5 gol var bu 5 golün 4'dünü Tepecikspor atıyor ama sahadan 4-1 yenik ayrılıyor bilmem anlayabildiniz mi. Kendi kalemize çalıştık anlayacağınız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bana göre Büyükçekmece Tepecikspor, yine de güzel işlerin altına imzasını atmıştır ve ikinci devrede de atmaya devam edecektir düşüncesini taşıyorum.

 

HABER: İBRAHİM KESKİN

YORUM YAP