SiAD’tan anlamlı iftar

SiAD’tan anlamlı iftar

30.05.2019 11:55:56

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, geleneksel hale gelen Ramazan ayı iftar yemeği programını 28 Mayıs 2019 Çarşamba akşamı Mega Country Kır Bahçesi'nde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Hakan Kocabaş'ın Başkanlığında, yönetim kurulu üyelerinin evsahipliğinde üyelerin katılımıyla düzenlenen iftar davetine Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Tamer Dodurka, CHP Milletvekili Tacettin Bayır, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Vergi Dairesi Müdürü Kadriye Çetin, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, geçmiş dönem kaymakamlarımızdan Ahmet Mesut Demirkol, İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, Kent Konseyi Başkanı Prof. Oğuz Özyaral, TRAKYASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Ayhan, Lila Kağıt Yönetim Kurulu Üyesi Celal Öğücü, Çorlu Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, meclis üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan iştirak edenler arasındaydı.

AKÇİL HUZUREVİ SAKİNLERİ ÖZEL MİSAFİRLER
Silivri SİAD'ın vefa davetinde Akçil Kardeşler Huzurevi sakin ve yöneticileri özel misafir olarak katıldı ve ağırlandılar.

KOCABAŞ'TAN “BELEDİYEMİZİN RAMAZAN KOLİLERİNE KATKI SUNALIM” ÇAĞRISI
İftar programının ev sahibi Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş, Silivri Belediyesi'nin ramazan kolisi dağıtımına destek çağrısında bulunarak, “Ramazan Ayı'nın sonuna geliyoruz, bu bereketli ayda güzel bir tebessüm bile sadaka yerine geçer. Sizler üzerinize düşenin fazlasını yapıyorsunuz biliyorum. Üyelerimizin bu Ramazan'da servetlerinin zekatlarını verirken biraz daha cömert davranmalarını rica ediyorum. Bu cömertliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Sizlerden belediye başkanımızın Ramazan Kolisi dağıtım seferberliğine katkı sunmanızı bekliyorum. İhtiyaç sahiplerine bu önemli ihtiyaçların ulaşması bizim dini hassasiyetlerimizden biridir. Bu hafta sonuna kadar 5000 koliye tamamlayalım istiyorum. Bu vesile ile yaklaşmakta olan Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Allah yapabilenlerin hayırlarını, tutabilenlerin oruçlarını kabul etsin” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN EN ÖNEMLİ ÖĞRETİLERİ; SAMİMİYET, SEVGİ VE SAYGI ÜÇGENİ TEMEL ALAN HADİSLERİDİR”
Kocabaş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Geleneksel iftarımıza daha önce katılan dostlarımız bilirler; her Ramazan içime akan bir duyguyla kah Peygamber efendimizin veda hutbesinden, kah yardımseverlikten, kah birlikteliğin gücünden dem vurmaya çalışırım dilim döndüğünce. Bildiğiniz gibi Peygamber efendimizin en önemli öğretileri; samimiyet, sevgi ve saygı üçgeni temel alan hadisleridir… Biz Silivri SİAD Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak; bu düzlemde ilişkilerimizi sürdürmeli düstur edindik. Çok şükür ki Silivri'de tüm kamu yöneticilerimiz ve irtibatta olduğumuz hemşehrilerimizde de aynı samimiyet ve niyetle birlikte olduk. Kaymakamlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, İlçe Siyasi Parti Başkanlarımız, Cumhuriyet Başsavcılarımız, Kurum Müdürlerimizle; öne saygıyı koymak şartıyla, neredeyse abi – kardeş samimiyetini önceledik.

BÜYÜKLERE SEVGİ, SAYFI VEFA VURGUSU
Şimdi yine samimiyeti öne koyarak konuşmamı hazırladım ve bu iftarda büyüklerime; mesela anneanneme seslenerek başlayayım dedim. 93 yaşında kaymak tenli, pamuk saçlı anneanneme, anneme, babama… yani burada bulunan özel konuklarımız sizlere, Hülya Teyzeme, Türkan, Seciye, Zahide, Tuğba, Şükran Teyzeme, Füsun, Sema Teyzeme, Rober, İlyas, Nazif Amcama, Celal, Yaşar, Kamuran, Süleyman, Kadir, Ahmet Amcama.
Türk Aile geleneğimizde aile bireyleri arasında iki kıymetli vardır. Biri çocuklarımız, biri büyüklerimiz; anne-baba, anneanne – babaanne, dede – büyükbabalarımız yani. Hayatın zorluğu, koşuşturması içerisinde bazen sizleri ihmal ettiğimiz olmuştur. Bazen gelinlerinize, bazen damatlarınıza, bazen de kızlarınıza, oğullarınıza kızmışsınız, gönül koymuşsunuzdur. Hatta bazen ayrı yaşamaya karar vermişsinizdir, tıpkı bugün burada bulunan bazı misafirlerimiz gibi. Yük olmayayım çocuklarıma diye düşünen çok da büyüklerimiz vardır elbet.
Ama aslında bizler ne yapsak da hakkınızı ödesek diye düşünmemiz gerekirken; ister cahillikten deyin, ister dünya koşuşturmasından deyin; yanlışlarımız oluyor ve sizlerin karşısında boynumuz eğiliyor. Sizlerin yerine koyuyorum kendimi, her şeye rağmen çocuklarınıza kızamadığınızı, onlara kıyamadığınızı ve her ne olursa olsun ne kadar çok sevdiğinizi gözlerinizden anlıyorum.
Değerli büyüklerim, hep sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bakın Adnan, Murat, Hüseyin, Mesut Bey ve arkadaşlarım buradalar, biz de sizlerin oğullarıyız. Volkan Bey Belediye Başkanımız burada.
Bakın Kadriye Hanım Vergi Dairesi Müdüresi, eşim Şebnem Hanım, Belediye Başkanımızın eşi, onlar da sizlerin kızları. Bizler dalıp gitsek de yaşamın içine, bilin ki hep sizlerin ellerini öpecek birileri olacak.
Bir eli öpülesi insan da kayınpederimdi; Allah Rahmet etsin. 2008 ‘in Temmuz ayıydı. Evde beraberdik, öğlen yemeği yedik. “ Aman annen duyarsa yanarım, bunlar hep yasak bana” dedi. “ Boşver baba, sen yemene bak” dedim, “ Ben söylemem”. Şimdi bazen hatırıma geliyor. Diyorum ki; keşke “ Boşver baba” diyeceğime “ Boşver babacığım” deseydim, keşke bir de tatlı ısmarlasaydım…
Ben bunları bile söyleyemediğim için hayıflanırken, annelerini – babalarını kıranların keşkelerini düşünemiyorum bile. Evet biraz samimiyetin dozunu kaçırdım belki. Kendimden ve ailemden konuşarak empati yapmak istedim ama uzattıysam affınızı diliyorum.

“BU BEREKETLİ AYDA GÜZEL BİR TEBESSÜM BİLE SADAKA YERİNE GEÇER”
Ramazan ayının artık sonuna geliyoruz. Bu bereketli ayda güzel bir tebessüm bile sadaka yerine geçer.

“ZEKATLARINIZI VERİRKEN BİRAZ DAHA CÖMERT DAVRANIN” RİCASI
Biliyorum sizler üzerinize düşenin fazlasını yapıyorsunuz. Ama bu Ramazan da üyelerimizden; servetlerinin zekâtlarını verirken biraz daha cömert davranmalarını rica ediyorum. Bu cömertliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bir dönem içindeyiz. Sizlerden, Belediye Başkanımızın Ramazan kolisi dağıtım seferberliğine katkı sunmanızı bekliyorum. En önemli ihtiyaçların geniş ihtiyaç sahiplerine ulaşması bizim milli – dini hasletlerimizden.
Allah hepimizi anne ve babalarımızın şefkatine nail etsin, onların dualarını alan evlatlarından etsin. Bence tam zamanı; sımsıcak ana yüreğine, babanın destekçi kudretine sarılmanın zamanı. Yanınızda ki annelerinizin ve babalarınızın ellerini tutun ve öpün. Ve hatta anneleri ve babaları vefat etmiş üyelerimizin yerine de öpün. Yarın soğuk bir taşa sarılacağınıza, bugün sıcacık ellere sarılın.
Bu vesile ile tüm ölenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Herkesi tekrar sevgi ile saygı ile selamlıyorum, büyüklerin ellerinden öpüyorum ve yaklaşan Ramazan Bayramımızı şimdiden kutluyorum. Allah tutabilenlerin oruçlarını, yapabilenlerin hayrını kabul etsin.”

YILMAZ: VATANDAŞA BİZ GİTMELİYİZ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iftar programında yaptığı konuşmada, “Ramazan Ayı hayat mücadelesi sırasında unuttuğumuz değerleri bize hatırlatma noktasında çok önemli bir yere sahip. Paylaşmayı, ekmeği aşı bölüşmeyi, aç açıkta olanın halinden anlamayı hatırlatıyor. Bu yüzden çok önemsiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu yılki teması: Ramazan ve İnfak. İnfak; bizlerin kişisel servetlerinden, kazançlarından ihtiyaç sahiplerine, aç açıkta olana, garibe yardım etmektir. Silivri'deki iş insanlarının, kazançlarından önemli derecede hayır hasenat işlediklerini biliyorum.

“GÖNÜL SOFRALARINA BELEDİYE KASASINDAN BİR KURUŞ HARCAMADIK”
Biz Silivri Belediye Başkanlığı olarak bu Ramazan'da ‘Gönül Sofralarında Buluşalım' dedik ve 100 bin rakamını hedefledik. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda 15 bini aşkın Silivrili hemşehrimiz ile iftar yaptık. Bu rakama ulaşırken belediyenin kasasından bir kuruş harcamadan, hayır hasenat yapmak isteyen vatandaşlarımızla bu sofraları kuralım istedik.

“20 BİN ÇOCUĞA BAYRAM KIYAFETİ ALACAĞIZ”
Belediye Başkanı seçilmeden önce ‘Bizim görevimiz sosyal belediyecilik' olmalı dedim. Sosyal devlet anlayışından hareketle, vatandaşın bize gelmesini beklemeden, aç açıkta olanı gidip bulmalıyız. 20 Bin çocuğumuza bayram kıyafeti alacağız. Allah herkesin kişisel servetinden hayır yapabilmesini nasip etsin. 6 Köyümüzü gezdik, bir kısım çocuğumuza ulaştık. 10 Bin kumanya paketine ulaştık.

“VEREN ELİN ALAN ELİ GÖRMEDİĞİ BİR HAYIR SİSTEMİNİ DE KURMAMIZ LAZIM”
Köylerimizde ihtiyaç sahibi olup evini açmak, belediyeye ulaşmaktan imtina eden vatandaşlarımız var. Veren elin alan eli görmediği bir hayır sistemini de kurmamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum, hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.
SİAD iftarı toplu resimlerin çekilişi ile son buldu.
Haber Merkezi

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » İmamoğlu, İstanbul’u kimlerle yönetecek?

YORUM YAP