Santrale karşı pedallayacaklar

Santrale karşı pedallayacaklar

24.05.2017 11:07:09

“Görme engelli bisikletliler ve yüzlerce bisikletli ile planlanan kömür termik santralin Silivri'ye ve İstanbul'a olası zararlarını görmeye gidiyoruz; sen der aramıza katıl” ortak motosu altında buluşan Engelsiz Pedal Derneği, Kalbin İçin Pedalla Grubu ve TEMA 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü, saat 14.00'da etkinliklerini Silivri otogarından başlatacak.

Kalbin İçin Pedalla Grup yöneticisi Afacan Dilekçi, "Bisikletin insan sağlığına katkısını, kömürün Silivri'ye zararını anlatmaya çalışacağız" derken grubun etkinlik ile ilgili davet mesajı kamuoyuna şu ifadelerle iletti:
“Bisiklet, gelişmiş toplumlarda çevreyi ve insan sağlığını korumanın, ekonomiyi iyileştirmenin en önemli araçlarından biridir.
Silivri'ye yapılacak bir termik santralin, Silivri'ye ve İstanbul'a zararlarını henüz fark etmeyen yöre halkına “Kömür Üzer” diyebilmek, sesimizi duyurmak ve sürdürülebilir bir yaşam için pedallıyoruz.
Bu amaçla yola çıkıp, Engelsiz Pedal üyesi görme engelli tandemli yedi bisikletli ve refakatçileri ile grubumuz temsilcileri Afacan Dilekçi ve Cemil Aydemir eşliğinde 27 Mayıs günü Şişli'den (Tema Vakfı önü) Silivri'ye pedallayarak, otobüslerle oraya intikal eden yüzlerce bisikletliyle buluşacağız. Yapacağımız farkındalık turu ile yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlıkla yaşayabilecekleri, sürdürülebilir temiz bir ülke bırakmak için bisikletin insan sağlığına önemini, kömürün Silivri'ye zararlarını anlatmayı çalışacağız.
Bisikletleriyle toplanma alanına (Sirkeci) gelen bisikletliler otobüslerle Silivri'ye taşınacak ve geri bırakılacak. Silivri'de ikramlar olacaktır.”
Haber Merkezi

YORUM YAP