Nihat Özdemir’den adaylık iftarı

Nihat Özdemir’den adaylık iftarı

17.05.2019 11:42:11

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 1 Haziran'da yapılacak Genel Kurulu öncesi ismi başkanlık için geçen Nihat Özdemir, TFF 3. Lig Kulüp Başkanları ve TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Yönetim kuruluna verdiği iftar yemeğinde adaylığını resmen açıkladı.

Kavacık Limak Eurasia Hotel'de 3. Lig Kulüpleri ve 2 ve 3. Kulüpler Birliğinin Başkan ve Yönetim Kurulu Üyelerine verdiği iftar davetindeki toplantısında TFF Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Nihat Özdemir'in yaptığı açıklamalar. Türkiye Futbol Federasyonu'nun 1 Haziran'da yapılacak Genel Kurulu öncesi ismi başkanlık için geçen Nihat Özdemir, TFF 3. Lig Kulüp Başkanları ve TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Yönetim kuruluna verdiği iftar yemeğinde adaylığını resmen açıkladı. Kavacık Limak Eurasia Hotel'de 3. Lig kulüplerinin başkanlarıyla iftar yemeğinde buluşan Özdemir, “İlk kez burada açıklıyorum. Yıldırım Demirören'den devralacağımız bayrağı 4 yıl taşımaya hazırız” dedi.

 AÇILIŞ KONUŞMASINI KIZILTEPE YAPTI

Kulüp Başkanları adına ilk konuşmayı Eyüpspor Kulüp Başkanı Recep Kızıltepe yaptı. Başkan Kızıltepe, Nihat Özdemir'in Başkanlığı için desteklerini tüm kulüpler olarak sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi. Diğer yandan, Özdemir'in seçimlere tek aday olarak gireceği tahmin ediliyor.

ADAYLIĞIMI İLK KEZ SİZİNLE BİRLİKTE AÇIKLIYORUM

TFF 3. Lig Kulüp Başkanlarına Kavacık Limak Eurasia Hotel'de iftar veren Nihat Özdemir'e kulüpler tarafından başkan adaylığı için büyük destek verildi. 60'ın üzerinde kulüp başkanının katılımı ile İstanbul'da gerçekleşen iftar yemeğinde Nihat Özdemir, Yıldırım Demirören dönemindeki başarılı işlere devam edeceklerini belirterek şu sözlerine yer verdi. “Benim de görev yaptığım Yıldırım Demirören Federasyonu başarılı işler yaptı. Birçok ilke imza attık. Yeni gelecek federasyon da bayrağı daha yukarılara taşıyacak. Ben ve arkadaşlarım bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. İlk kez burada açıklıyorum. Yeni dönem için TFF Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına adayım” dedi.

TÜRK FUTBOL AİLESİNE HAYIRLI OLSUN

TFF Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı Nihat Özdemir kulüp başkanlarına çok özel açıklamalarda bulundu. Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti. “3. Lig Kulüplerimize verdiğimiz bu iftar programı ile Federasyon Başkanlığı adaylığımı açıklamış bulunmaktayım ve sizlerle birlikte yola çıkmış bulunmaktayız. Allah hayırlısını versin. Türk Milletine, Türk Devletine ve Türk Futbol Ailesine inşallah hayırlara vesile olur bu yemeğimizin başlangıcı.  Hepinizin bildiği gibi Futbol Ailesi olarak önemli sıkıntılarımız var. Bunların her zaman neler olduğunu gayet hepimiz biliyoruz.

ALT LİGLER OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Özdemir, “Toplantılarımızın büyük bölümlerini Amatörlere, 3. liglere ve 2. liglere ayırmaktayız. Alt Ligler olmadığında üst liglerin ayakta durabilmesi oldukça zordur. Alt ligler bizim baş tacımızdır ve bu tacımızı her daim destekler vererek üst seviyelere taşımak için gayret göstereceğiz. Cengiz Zülfükar, Ali Düşmez ve bizimle yol yürüyen tüm yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlarımızla birlikte sizlerin tüm sorunlarını sürekli masaya yatırıp çözüm aşamasında büyük işler yapmaya çaba gösteriyoruz. Başta Yıldırım Demirören olmak üzere bütün yönetim kurulu arkadaşlarım sizlerin sorunlarına büyük bir dikkatle eğildik ve elimizden gelen destekleri yaparak ta bu günlere gelmiş bulunmaktayız. İnşallah yeni yönetimimizde de amatör takımlarımızın sorunlarına önemli yer vereceğiz. En büyük sıkıntılarımızın başında hepinizin bildiği gibi iki tane önemli noktamız var. Birincisi Tesis, ikincisi de finansal anlamdadır. Elimizden geldikçe futbolun pastasını büyütmeye çalışıyoruz.

EN BÜYÜK KAYNAĞIMIZ DİGİTÜRK'TÜR

Özdemir, “Biliyorsunuz ki şu anda en büyük kaynağımız Digitürk'ten gelen kaynaktır. Bütçemizin önemli bir kesimini Digitürk'ten gelen kaynakla yapabiliyoruz. Geçmiş yıllarda pastadan daha büyük pay alıyorduk. Sonradan aldığımız pay neredeyse üçte birine kadar düştü fakat hiçbir zaman hizmette kusur etmedik. Dertlere elimizden geldikçe çare olmaya çalıştık. Tesis yardımları için bütün kulüplerimize destek olduk olmaya da devam edeceğiz. Hepimizin bildiği gibi deplasmanlara gidip gelirken hatta konaklamalarda önemli derecede masraflarınız oluyor.  O masraflara katkıda bulunsun diye bütçemizden gerekli ödenekleri ayırdık. İnşallah yeni sezonda da birkaç gün içinde bütçemizi bağlayıp sizin huzurunuzda genel kurula sunacağız.

KİMSENİN HAKKINI YEDİRTMEYİZ

Özdemir, “Orada göreceksiniz ki geçen yıldan en az enflasyon kadar bu bütçenizi arttırarak yolunuza devam etmesini sağlayacağız. Tesis yardımlarımıza her zaman olduğu gibi yine devam edeceğiz. Eşit miktarda destek olma prensibini hep koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Kimseyi kayırmadık kimsenin hakkını kimseye yedirmemeye çalıştık.

ÜST LİGE ÇIKMA MÜCADELELERİ DEVAM EDİYOR

Evet, içimizde bazı takımlarımız direkt olarak üst lige çıktılar. Kimi takımlar Play-Off oynuyor ve Play-Off sayesinde bir üst lige çıkma mücadelesi veriyor. Kimi takımlar Play-Off'u kaybedecekler yine aynı sistemde kalacaklar. Ama bazı takımlarımızın en acı tarafı bu lige veda etmeleridir. Bu lige veda eden takımlarımızın da en kısa zamanda tekrar Profesyonel lige çıkarak bu kez üst ligleri zorlayacak kapasiteye ulaşmaları temennimizi iletmek istiyorum. İnşallah Allah onlara yardım eder en kısa sürede bu lige geri dönüş sağlamış olurlar, temennimiz bundan yanadır.

FEDERASYONU BERABER YÖNETECEĞİZ

Merak etmeyin arkadaşlar, federasyonu hep birlikte yöneteceğiz. Sizler bizim en önemli parçamızsınız. Çünkü biz inanıyoruz ki Spor ve Futbol kardeşliktir, bir birine bağlılıktır, bir birine sevgidir ve saygıdır. Bundan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Dönem dönem bazı sıkıntılar olabiliyor, olmalıdır da ama bunların kalıcı olmaması için kısa zaman içerisinde barış içerisinde bunları çözmemiz gerektiğine inanıyorum.

SİZLERLE BİRLİKTE OLACAĞIZ

Her zaman yanınızda olacağız. Yeni yönetimde ilgili arkadaşlarımız sizlerle direkt olarak temasta olacaktır. Dertlerinizi sıkıntılarınızı, problemlerinizi çözmek için ellerinden gelen ben dahil olmak üzere bütün gayreti göstereceğimize hepinizin huzurunda söz veriyorum. İyi ki bu güzel davete hicap ettiniz, iyi ki varsınız, iyi ki sizlerle birlikteyiz. Katılım gösteren tüm spor kulüplerimizin değerli başkanlarına ve yöneticilere tek tek huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. 1 Haziran'da Ankara'da gerçekleşecek olan Genel Kurulumuza katılım göstermenizi orada görüşmek üzere herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

NİHAT ÖZDEMİR KİMDİR?

5 Nisan 1950'de Diyarbakır'da doğdu. Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden makine yüksek mühendisi olarak mezun oldu, Ege Üniversitesi Endüstri Bölümü'nde master yaptı. İngilizce bilen Özdemir, Limak Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı. Fenerbahçe'de 1995-2011 yılları arasında yöneticilik yapan Özdemir, 25 Haziran 2015'te yapılan TFF Genel Kurulu'nda yeniden başkanlığa seçilen Yıldırım Demirören yönetiminde Başkanvekili, İcra Kurulu Üyesi ile Tesisler ve Yatırımlar sorumlusu olarak görev aldı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: İBRAHİM KESKİN

YORUM YAP