Müezzinoğlu, organik tarım uygulamalarını İlçe Tarım yetkilileriyle paylaştı

Müezzinoğlu, organik tarım uygulamalarını İlçe Tarım yetkilileriyle paylaştı

19.06.2020 10:23:31

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, ekibiyle birlikte organik tarım yapan bölgemiz çiftçilerinden Melike Müezzinoğlu'nu ziyaret ederek yeni kurduğu taş değirmenin kontrolünü yaptı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Ziraat Mühendisleri ve Gıda Denetim Biriminde görevli Gıda Mühendisleriyle birlikte geçtiğimiz gün, Alipaşa Mahallemiz çiftçilerinden Melike Müezzinoğlu'nu ziyaret ederek organik tarım yaptığı tarlalarını gezdi ve yeni kurduğu taş değirmenin kontrolünü gerçekleştirdi.

34 farklı üründe (siyez buğdayı, kavulca, kara buğday, elma üzüm, domates, nohut fasulye .....) organik üretim yapan Müezzinoğlu, siyez buğdayı ve Kavulcadan, yeni kurduğu taş değirmende, kendi organik ununu üretip, paketleyip satmayı planlamakta olduğunu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileriyle paylaştı. Hatta önümüzdeki günlerde ürettiği organik siyez ve kavulca buğday unundan kendi ekmeğini üretmeyi hedeflemekte olduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte yeni kurduğu seralarda ve bahçelerde, pestisit kullanmadan, biyolojik mücadele yöntemini kullanarak toprağı ve insanları zehirlemeden “Zehirsiz Gıda Mümkün” sloganı ile üretim yapmanın mümkün olduğunu paylaştı.

 

YORUM YAP