Kaynarca: Çiftçilerimiz tapularını en uygun fiyatlarda alabilecek

Kaynarca: Çiftçilerimiz tapularını en uygun fiyatlarda alabilecek

8.07.2019 10:12:33

Silivri'nin tapusuz köyleriyle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı Tapu ve İmar Kanunlarındaki değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Tapu ve İmar Kanunlarında değişiklik teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta kabul edildi. Tapuda bürokrasi ve kırtasiyeciliği azaltma, yurt dışındaki vatandaşların tapu işlerini bulundukları yerde yapabilme, tarım arazilerinin korunması gibi düzenlemeler içeriyor.

KAYNARCA: ÇİFTÇİLERİMİZ TAPULARINI 2/B ŞARTLARIYLA EN UYGUN FİYATLARDA ALABİLECEK
Konuyla ilgili mecliste söz alan bölgemiz AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, şöyle konuştu: “Gazi Meclisimizde Tapu Kanunu kabul ederek yasallaştırdık. 30 Maddelik bu kanunda İstanbul'umuzun güzide ilçeleri Silivri ve Çatalca'nın tapusuz köylerini ilgilendiren yasal düzenlemeler de yer aldı. Bu düzenlemeye göre vatandaşımız çiftçilerimiz tapularını 2/B şartlarıyla en uygun fiyatlarda alabilecek. Orman vasfını yitirmiş arazileri kapsayan 2/B satışlarını kaçıranlarla ilgili de yeni fırsatlar sunuyoruz. Kanun kapsamında daha birçok konu çözüme kavuşuyor.

KAYNARCA TEŞEKKÜR ETTİ
Uzun süredir bizzat takibini yaptığımız ve farklı aşamalarında çok emek verdiğimiz bu yasal süreç çok şükür nihayetlendi. Böylece milletimize verdiğimiz bu sözleri de yerine getirmiş olduk. Bu anlamda bizim taleplerimizi önceleyen Cumhurbaşkanımıza, seçim sürecinde Silivri ve Çatalca ziyaretlerinde ilk meclislerinde bu kanunu çıkartacağımızın sözünü veren ve gereğini yapan Çevre Bakanımıza, sorunların çözümüyle ilgili süreçte milletimizle doğru bilgiler paylaşan teşkilat mensuplarımıza da teşekkür ediyor, kanunun hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUM YAP