Erkut Uysal

Kapatıyoruz

Koskoca bir 365 günü bitirdik sayılır. Hayatımıza girenler olduğu gibi, çıkanlar da oldu, sevinçler de yaşadık, üzüntüler de. Kah güldük kah ağladık. 2018'i artık bitiriyoruz, kapatıyoruz yani. Acısı ile tatlısı ile umarım güzellikler ile uğurluyorsunuzdur. Ben 2018'i güzelliklerle kapatıyorum, dileğim 2019'u daha mutlu yaşarım.
2018'i mutlu mesut teslim ederken, 2019'a ülkem açısından çok iyi geçirmediğimizi düşünüyorum. Her ne kadar iktidar sahipleri ile aynı düşüncede olmasak da ben bildiklerimi söylemekten çekinmiyorum. Kadın cinayetlerini önleyemedik mesela bu sene de, bir türlü sahip çıkamadık onlara. Kadınlar katledildikçe vicdan sahibi birkaç kişi üzüldü, oldu bitti benim ülkemde.
Çocukları da koruyamadık ne yazık ki. Çocuk tecavüzleri, çocuk cinayetleri, çocuk gelinler…
Uzadıkça uzadı bu liste.
Medyaya yansıyanları biliyoruz ama medya ya intikal etmeyenlerin sayısı belli bile değil. “Pedofili suçtur'' dedik. İdam bu suçlar için geri gelmeli dedik, ama sadece dediğimizle kaldık. Biz Allah'ın dilsiz kulu hayvanlara bile sahip çıkamadık. Hayvan tecavüzleri, hayvanlara yapılan eziyetin önüne geçemedik. Ekonomik olarak sarsıldık, nice iş yerleri kapandı, işsizlik aldı başını gitti ama biz ekonomik olarak %7 büyüdük. Hani duyda inanma cinsinden oldu biraz. Ekonomik olarak dar boğazdan geçerken, devlet bütçesine hibe uçaklar almayı unutmadık, zırhlı araçlardan eksik kalmadık. Öğretmenlik mesleğini eline almış, okumuş dirsek çürütmüş öğretmenlerimizi atayamadık bu yılda, bu yüzden canına kıyan öğretmenlerimiz oldu. Ama “itibardan taviz verilmez” dedik. Burnumuzun dikine dikine gittik. Çok sustuk aslında bu sene; sanatçılar eleştirdikleri için sorgulandı mesela ses çıkarmadık. Halbuki, Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği bir sözü unuttular “Efendiler! Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat sanatçı olamazsınız.” Ülkemizde muhalif olabilirsiniz buna kimsenin hiçbir itirazı yok ama iktidarı eleştirmeden, sağda solda konuşmadan muhalif olabilirsiniz.
Bu yıl da şehitlerimiz oldu ne yazık ki. Kaç eve ateş düştü, kaç anne babanın yüreği yandı bilinmez ama bunlar sadece rakamdan ibaret olarak kaldı. Şehit haberlerini bu yıl da önleyemedik. İcra daireleri bu yıl da borçlularla dolup taştı, haberlere bile çıktı dosyalar yerlerde dizili, dosya rafları dolmuş, işin daha ilginç kısmı ise bu durumdan haz duyan mutlu insanların olması. Zam üzerine, zam gördük alım gücümüz düştü, “kriz falan yok” diyenler daha on dakika geçmeden “krizi fırsata çevirenler var” dedi, neye inanacağımızı şaşırdık kaldık.
Zor bir yıl geçirdik işin özeti; seçimler yaşadık, kazananlar olduğu gibi kaybedenler de oldu sonuç olarak herkes başarılı ama çok ilginçtir. İyi şeyleri de yazmamışın diyeceksiniz ama inan iyi şeyler o kadar az ki; akılda kalmayacak kadar. Üzüntü ve kederden iyi şeyleri hatırlamıyoruz bile. İşçi ölümleri fıtrat oldu, fakirlik kaderimiz oldu. Çaremiz şükür etmek oldu.
2019 öncelikle hepimize sağlık getirsin. Sağlığımız yerinde olmadıktan sonra inanın hiçbir şeyin önemi yok. Sonrasında mutluluk olsun, tertemiz bir 365 günde bu ülkede yaşayan herkes mutluluğu hak ediyor ben buna inanıyorum. 2019'da ben ülkemdeki herkes adına vicdan sahibi olmasını istiyorum. Çünkü vicdanımızı kaybedeli çok oldu. Kadına şiddet uyguladılar arkamızı döndük… Çocuklara tecavüz ettiler, gözlerimiz kapattık. Hırsızlığı normal bir şeymiş gibi anlattılar, hepimiz öylece bakakaldık. “Neden?” diye sormadık, “Niçin böyle?” diyemedik. Okumak, öğrenmek yerine cahil cühelanın ağzından çıkan sözlere kandık. Vicdanımızın sesini hiç dinlemedik aslında o seslendi ama bizim çıkarlarımıza uymadığı için duymazdan geldik.
2018'i arkanızda bırakın ne yaşadıysanız, ne yaşattıysanız. Kapatın gitsin. Tertemiz bir 365 gününüz var ve bunu güzel yaşamak unutmayın ki sizlerin elinde. Yeni yıl sizlere güzellikler getirsin. Mutluluğunuz daim olsun, Sevgileriniz sonsuz olsun. Bereketli bir yıl yaşamak dileğiyle…

YORUM YAP