Sevginar Sali

Işıklar gerçeği!

Geçtiğimiz hafta hali hazırda Belediye Başkanımız, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar ile üçüncü dönem başkanlık hedefinin ilk ayağı adaylık süreci ile önümüzdeki beş yıl yapmak istediklerini konuştuk.
Aday adaylık açıklaması ve özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında verdiği mesajların ardından Silivri'nin geleceğini belirleme hedefinde bir ‘cansızlık' hissine kapılmıştım… Işıklar, ne zaman Silivri hedefleri konusunda heyecanını yitirse, umudunu kaybeder gibi olsa içine kapanıp, deli gibi dünyadaki gelişmeleri inceliyor, okuyor ve yolunu buluyor, yolumuzu aydınlatıyor! Sadece Silivri'ye bakarak, Silivri'ye göre yaşayarak dünyaya ayak uydurmamız, geleceğe hazırlanmamız mümkün değil… Silivri'yi Türkiye ve dünya gerçekleri ile okuyamamak, yorumlayamamak bir süre sonra yönetememek demek!
“Özgürlükçü Cumhuriyet”, adalet, hakkaniyet ve ahlak, ‘herkesin belediye başkanı', “Büyük Silivri Koalisyonu”… Bir kentte bunlar sağlanırsa daha ne isteriz! Bunları düşünen, bunlar üzere kafa yoran insandan kötülük gelir mi?
Ortaya koyduğu hedef ve fikirlere ulaşılabilirlik konususizin gibi beni de düşündürmüyor değil… Ama Atatürk, “İstikbal göklerde” derken ayağına giyecek çarığı yoktu insanlarımızın!
Işıklar'ın Silivri halkı önüne koyduğu hedef ve söylemlerde uzlaşıya varamayacağımız hiçbir şey yok! Yer yer çatlak seslerin çıkmasını da fikir özgürlüğüne verelim gitsin… Işıklar, üçüncü dönem başkanlığa talip olurken şundan emin olsun ki o çok sevdiği şairin de ifade ettiği gibi biz artık sadece şarkı dinlemek değil söylemek de istiyoruz! Bize öğrettiği tüm şarkıları ezber ettik, şahane bir performansla sesimizden dünyamıza karışmaları için sabırsızlanıyoruz…
Silivri ve yönetim konusunda Işıklar'ın dilediği taktirde ikna edemeyeceği kimse yok! İkna etmek istemediği, Silivri'nin geleceğinde yer almasını uygun görmediği, kendi tabiriyle kalın sınır çizgilerine takılan anlayışlara geçit vermeme hususunda yargıları belirleyiciliğini konuşturuyor.
Naçizane üçüncü dönem için önerilerimi sıralayarak söyleyeceklerimi noktalamak istiyorum, söyleşide kendisi kendini yeterince uzun uzadıya anlattı herşeyi çünkü : )
*Söylemlerinden çok eylemlerine hız vermeli!
*10 yıllık iktidarın yarattığı güç zehirlenmesinden arınmanın yolunu bulmalı!
*Yapmak istediklerinden çok yapabilecekleri söylemlerinde yer almalı!
*Yerel yönetim süreci hususunda kendisine kayıtsız, koşulsuz itaat eden, şakşakçılık yapan değil nitelikli, becerikli, sorumluluk sahibi, heyecanını yitirmemiş, kendisi gibi ömür boyu kişisel gelişimi benimseyen ekip arkadaşlarıyla görev paylaşımına önem vermeli.

Silivri şartlarında; Işıklar, eksiklik ve kusurlarını görmek isteyenlere bir derya deniz sunuyor olabilir… Ama artıları göz ardı edilemeyecek büyük bir okyanus! Silivri'ye hizmet etmek istediği sürece bunun alasını yapar… Ama istemezse kendisine de Silivri'ye de yazık eder…
İyi haftalar Silivri...

YORUM YAP